19. kolo
01.02.2015 19:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

FC Arouca - Sporting CP 1:3

Pohled na formu Sportingu v posledních měsících poměrně jasně naznačuje, že boj o Ligu mistrů je v Portugalsku definitivně uzavřen; tři nejsilnější celky jsou zkrátka pro zbytek tabulky příliš dobré. Na Arouce to Lvi neměli jednoduché, nakonec však po zásluze otočili skóre a odvážejí si výhru 3:1..

Stále tak mohou hypoteticky myslet i na titul, reálnější je ale z jejich strany boj o druhou příčku s Portem, na které momentálně ztrácejí jeden bod. Důležité je zbytečně neklopýtat, což se lisabonským zatím daří - ačkoliv dnes je domácí místy dokázali potrápit, statistika držení míče dokonce přisuzuje oběma soupeřům shodně 50%. Poté, co ve 24. minutě otevřel skóre z penalty domácí David Simao, však Sporting přitlačil a ve druhém dějství strhl vývoj utkání na svoji stranu.

Penaltová situace přišla vlastně jako blesk z čistého nebe; do té doby se hostující gólman Rui Patrício nudil, zatímco na druhé straně uruguayského gólmana Goicoecheu prověřily tvrdá Monterova rána a krátce nato nebezpečná hlavička Adriena Silvy. A ačkoliv Simaova proměněná desítka favoritův rytmus zaskočila, vyrovnáno bylo prakticky do pěti minut - Mané, jedna z výraznějších postav první půle, vymyslel další skvělý pas na Montera, a kolumbijský sniper už tentokrát přízemní ránou nezaváhal.

Krátce po změně stran pak mohl jít Sporting dokonce do vedení; Montero nyní pro změnu sklepával skvělý Carvalhův pas pro Adriena Silvu, ten však mířil těsně mimo. Nakonec si tak fanoušci vyznávající zelenobílé barvy museli počkat ještě chvíli, konkrétně do 62. minuty. Aktivní Silva narýsoval přesný pas na nabíhajícího Mária, který vrátil míč do vápna a tam už se o něj postaral tečující André Carrillo. Goicoechea neměl šanci.

Na 3:1 z pohledu hostů následně v 77. minutě zvýšil Tobiás Figueiredo poté, co jej Carrillův roh našel připraveného u bližší tyče. Domácí sice mezi těmito okamžiky působili sympatickým dojmem, skutečné nebezpečí před Patríciovou brankou ale za celou dobu nepřišlo. Naopak ještě čtvrtou trefu v Uruguaycově síti mohl přidat Martins, který ve vápně nikým nehlídán převzal centr Cédrika Soarese, nějakým záhadným způsobem se mu však podařilo přestřelit.

Sporting nakonec nezlomilo ani vyloučení Silvy, který tři minuty před koncem kopnul Roberta a uviděl druhou žlutou kartu. Lvi si i v deseti cennou výhru nakonec pohlídali a se startem do nového roku mohou být velmi spokojeni.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

Už to říkám několik měsíců, pomalu let - Arouca nemá v lize co pohledávat

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele