8. kolo
26.10.2014 19:00 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

Sporting CP - CS Marítimo 4:2

Vypadá to, že se Sportingem pod vedením Marka Silvy nás nuda skutečně nečeká. Po úterním thrilleru v Lize mistrů na Schalke (3:4) dnes zelenobílí účinkovali v další přestřelce, tentokrát už s vítězným koncem; před vlastními fanoušky potvrdili roli favorita a porazili Marítimo 4:2. Ne že by hosté zejména ve druhé půli nekladli odpor..

Lvi rozhodli o své výhře už v první pětačtyřicetiminutovce, kterou jasně opanovali a do kabin odcházeli s vedením 3:0; ostrovní celek nicméně nesložil zbraně a po dvou rychlých trefách Maazoua stáhl skóre na rozdíl jediné branky. Opětovný klid na domácí kopačky vrátil Fredy Montero, hosté však bojovali až do konce a lisabonský brankář Rui Patrício se v závěru pořádně zapotil.

Naděje Marítima na body se začaly rozpadat už po osmi minutách, kdy gólman Romain Salin inkasoval poprvé; paradoxně jej však neprostřelil žádný z domácích útočníků, ale jeho vlastní obránce Patrick Bauer. Německý legionář se ve snaze odvrátit centr letící do vápna trefil přesně pod víko. O pouhé dvě minuty později mohl zvyšovat nikým nekrytý Nani, jeho dělovka zpoza vápna však prolétla těsně nad Salinovým břevnem.

Sporting byl v úvodu naprosto suverénní, takže nikoho nepřekvapilo, když se skóre po čtvrthodině hry měnilo podruhé - Nani poslal geniální pas na malé vápno a Joao Mário ve skluzu zasunul míč do sítě. Někdejší hvězdička Manchesteru United hrála skvělé utkání; netrvalo dlouho a na světě byla další jeho rána zdálky (opět těsně nad) a také centr na Montera, jehož lob však spolu se Salinem přelétl i branku.

Také hosté však po úvodním tlaku pookřáli a měli své šance. Ještě v první polovině mohl snižovat Alex Soares, hostující obrana však na poslední chvíli situaci vyřešila. Utkání probíhalo v obrovském tempo, což krátce nato doložil jak neúspěšně hlavičkující Montero, tak na 3:0 zvyšující Paulo Oliveira. Finální trefu první půle zařídil (samozřejmě) Nani, jehož rohový kop Oliveira na bližší tyči hlavičkoval do sítě.

Hosté do druhého dějství vyslali na trávník čerstvého Ramsteijna, následující okamžiky však měly jiného hrdinu - nigerský útočník Moussa Maazou dokázal snížit na rozdíl jediné trefy během deseti minut. Nejprve propálil Ruie Patrícia tvrdou hlavičkou na zadní tyči (50'), poté z prakticky totožné situace skóroval pro změnu pravačkou (54'). Mezi tím ještě stihl zahodit další šanci Alex Soares.

A drama bylo na světě. Sporting teprve za tohoto stavu opět "zapnul" a po hodině hry donutil Montero Salina k vynikajícímu zákroku. Klid na lisabonské kopačky však kolumbijský útočník vrátil až v 66. minutě, kdy propálil francouzského strážce krásnými nůžkami - 4:2. Když následně Nani z volného přímého kopu nastřelil břevno, zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto.

Hosté však stále neřekli poslední slovo a v závěrečných deseti minutách sevřeli Sporting do kleští. Domácí mohou děkovat Patríciovi, který si poradil jak s přízemní ránou Maazoua, tak s podobně jedovatým pokusem střídajícího Dyega Sousy. Když pak v posledních vteřinách neuznali rozhodčí pro ofsajd gól Capela, rozešly se oba celky po nádherném utkání se skóre 4:2.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele