5. kolo
20.09.2015 17:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

União Madeira - FC Arouca 0:0

Třetí bezbranková remíza po sobě znamená další cenný bod pro Uniao Madeira, i když fanouškům už zřejmě začíná pomalu docházet trpělivost. Dnes to opět žádná hitparáda nebyla. Arouca se sice na Madeiře nedokázala po dvou zaváháních vrátit zpět do vítězných kolejí, zároveň ale příliš nehrozilo, že by snad měla prohrát..

Seveřané přijeli na atlantský ostrov pořádně nabuzeni a v touze dotáhnout se (alespoň provizorně) na čelo tabulky, raný pokus Rodriguese byl však nepřesný, stejně jako na druhé straně dělovka Fariase. Úvodní tempo však rychle opadlo a naopak se začalo hrát kolem středového kruhu, mezi oběma vápny. Po půlhodině hry muselo mít znuděné publikum pocit, že góly jsou na Madeiře považovány za něco jedovatého.

Jakési propagační 'šance' zaznamenali v závěru první půle hostující Nuno Valente s Rodriguesem, jinak se ale nestalo vůbec nic. Až po změně stran oba týmy trochu ožily a po delší době na sebe upozornil také domácí nováček, konkrétně kapitán Rúben, jehož rána notně vylekala gólmana Rafaela Bracaliho. Na druhé straně předvedl André Moreira svůj první zákrok podvečera proti Coelhovi.

Brzy se však herní obraz propadl zpět do staré známé nudy. Domácí kouč Norton de Matos tak potřeboval něco změnit, a málem se mu povedl hotový majstrštyk: čtvrt hodiny před koncem stáhl ze hřiště Andradeho a naopak vyslal do boje Kisleyho, a kapverdský forvard dal rychle jasně najevo, že plánuje rozhodnout. Už po několika desítkách vteřin se uvedl nebezpečnou zblokovanou střelou, napodruhé zase pálil těsně mimo.

Obrana Arouky však odmítala inkasovat v samém závěru a nakonec se ukázala být dostatečně pevnou i pro Kisleyho. Hosté mohou být s dnešním bodem nakonec spokojeni, i když v 89. minutě ještě závěrečnou šanci zahodil Maurides; výlety na Madeiru nejspíš nebudou v sezoně nic jednoduchého ani pro silnější týmy.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele