10. kolo
03.11.2019 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Porto po nepřesvědčivém výkonu udolalo Aves

FC Porto po zaváhání na hřišti Marítima zvládlo naplno bodovat v domácích utkání proti poslednímu CD Aves a zůstává v těsném závěsu za vedoucí Benficou. Utkání rozhodl jedinou brankou stoper Marcano.

Aves se oproti minulým kolům prezentoval zodpovědnou obranou a Porto mělo velký problém dostat se za kvalitně pracující obranný blok. Ten je mu podařilo poprvé a naposledy prolomit ve 13. minutě, kdy Otávio centrem na zadní tyč našel Marcana a zkušený stoper ukázal svým kolegům v útoku, jak se má zakončovat.

Poprvé hostujícího brankáře Aflala prověřil až ve 32. minutě sám asistující Otávio, ale střílel přesně na stranu, kterou měl brazilský brankář pokrytou.

Na fotbalově neatraktivní první poločas navázala podobně nezajímavá druhá půle. Hosté se pokoušeli hru kontrolující Porto zaskočit alespoň ze standardních situací, ale jejich provedení se nescházelo s kvalitou.

Naopak mohli podruhé jásat domácí a byl to opět člen stoperské dvojice, který měl blízko brance. Na rohový kop ze 65. minuty nejvýše vyskočil Pepe, ale jeho razantní hlavičku Aflalo vyrazil alespoň na břevno.

Také domácí byli nebezpeční pouze ze standardních situací, a tak po velice nezajímavém fotbalu mohli fanoušci FC Porto ze stadiónu odcházet alespoň s jistotou tří získaných bodů.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele