31. kolo
10.07.2020 20:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting udolal Santa Claru a hájí třetí místo

Sporting zvládl domácí utkání se Santa Clarou a před těžkými posledními koly získal důležité tři body do boje o třetí místo. Domácí se ale hodně nadřeli, a o jejich vítězství rozhodl až pokročilé části druhé půle Cabral.

Domácí začali aktivněji a od úvodu utkání převzali iniciativu. K větší šanci se však kvůli dobře připravenému obrannému bloku Santa Clary dokázali propracovat až po čtvrthodině hry ze standardní situace. Zahrával ji z levé strany hřiště Doumbia, který svým centrem našel Šporara, ale slovinský forvard míč netrefil hlavou, a ten se od jeho zad odrazil nad bránu.

Sporting měl i nadále navrch, ale obrana hostů příliš chyb nedělala, a tak brankář Rocha po celou první půli na Estádio José Alvalade nemusel ani jednou zasahovat. Nezasahoval ani na druhé straně Maximiano, který se jenom ohlédl po gólovém zakončení Thiaga Santany. Ukázalo se však, že v momentě Rashidova centru stál Santana v ofsajdu a gól nebyl uznán.

I po změně stran měl územní převahu Sporting, ale Santa Clara dokázala díky rychlému přechodu do útoku a standardním situacím hrozit. Kvalita zakončení však kolísala na obou stranách hřiště.

Smůlu před bránou prolomil až v 67. minutě Cabral. Wendel zakličkoval před pokutovým územím a udělal si prostor na centr, který našel těsně hlídaného Cabrala. Kapverdský útočník se ovšem nenechal rozhodit těsnou obranou a v pádu zavěsil pod břevno. Santa Clara už na obdržený gól nedokázala zareagovat a nezopakovala výkon, který v Lisabonu předvedla naposledy proti Benfice, Sporting vyhrál 1:0.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele