27. kolo
18.04.2021 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Mehdi Taremi (© AFP)

Nacional netahal za kratší konec, ale neproměnil penaltu. Porto tak těsně zvítězilo

Po náročném čtvrtfinálovém souboji s Chelsea v Lize mistrů, jenž i přes konečnou výhru znamenal vyřazení z milionářské soutěže, se podařilo Portu stejným poměrem skolit na domácí scéně též venku trápící se Nacional. Celek z Funchalu padl v Lize NOS už podeváté v řadě a z poslední příčky v tabulce výše nepostoupil. Tenhle duel mimochodem rozhodl jedinou trefou Mehdi Taremi.

Zatím se příchod trenéra Manuela Machada, který na lavičce týmu z Madeiry nahradil Luíse Freireho, nejeví jako velký přínos, poněvadž i potřetí za sebou pod jeho vedením Nacional nebodoval. Nutno ovšem říci, že po předchozích debaklech s Portimonense a na půdě Santa Clary se čekal proti portugalském gigantovi větší průšvih. Nakonec mu nestačil jen o gól.

Domácí svému soupeři opravdu až nečekaně příliš zatopili, vždyť kdo ví, jakým směrem by se tohle střetnutí jednoznačného outsidera a favorita upínalo, kdyby v 6. minutě nezahodili velkou šanci na skórování. Bránící Sanusi totiž ve vlastní šestnáctce nešikovně podrazil Joãa Camacha, nařízena byla penalta, jenže exekutora Ébera Bessu vychytal gólman Marchesín.

Nacional si navíc pod sebou úplně zbytečně podřízl větev, svěřenci kouče Sérgia Conceiçãa ve 20. minutě využili obrovského zaváhání brankáře Antónia Filipeho, jehož odkop zachytil napadající Taremi, po krátké chvíli dostal míč zpátky od Corony a z vyložené pozice tenhle mač pohotově rozhodl. Ve 25. minutě mohlo být srovnáno, Gorrého ale vyčapal Marchesín.

Ve 36. minutě se snažil na Marchesína vyzrát i João Camacho, jeho přízemní pokus ovšem letěl jen vedle brány, v 54. minutě už vystřelil mezi tři tyče znovu Gorré, avšak pouze do těch míst, kde stál soupeřův brankář. A protože v 62. minutě nezacílil přesně ani Éber Bessa ze střední vzdálenosti, uhájilo Porto svůj těsný náskok až do závěrečných chvil zápasu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele