10. kolo
20.12.2020 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Porto uspělo proti Nacionalu, udrželo se tak na třetím místě

Porto doma nezaváhalo s Nacionalem, o vítězství nad celkem z Madeiry rozhodlo dvěma góly z prvního poločasu a udrželo se v kontaktu s vedoucím Sportingem a druhou Benficou, na které ztrácí v tabulce i nadále čtyři, respektive dva body. Hosté zaznamenali již svou třetí porážku v řadě, navrátivší se nováček Ligy NOS se tak propadl na průběžné třinácté místo.

Jako první se snažil skórovat Diogo Leite, jeho hlavička však byla příliš slabá, aby výrazněji ohrozila hostujícího gólmana Daniela. Až ve 21. minutě se Dragoes dočkali své první branky. Penaltu dělovkou do dolního rohu brány proměnil Sérgio Oliveira, sudí Manuel Oliveira totiž předtím ukázal rukou na pokutovou značku poté, co bránící Pedrao ve vápně srazil Taremiho.

Ve 29. minutě se pokoušel náskok Porta navýšit sám stále aktivní Taremi, ovšem svůj pokus z voleje usměrnil pouze vysoko nad bránu. Až šest minut před obrátkou se domácí dočkali pojištění svého náskoku. Hostující záložník Alhassan si ve středu pole nebyl vůbec jistý, míče se tak zmocnil Taremi, ten ho posunul na Maregu, jenž překonal vyběhnuvšího Daniela.

Nacional se na žádnou odpověď ve zbytku tohoto střetnutí nezmohl. Jeho soupeř byl pořád o něco lepším týmem, třeba ještě v první půli chtěl znovu přesně zacílit Sérgio Oliveira, nebýt tedy zákroku Daniela. V 69. minutě vypálil nůžkami Otávio, ale hodně nepřesně, a neprosadil se ani v 76. minutě jeho spoluhráč Taremi, jenž svou levačkou zamířil pouze do zámezí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele