24. kolo
20.03.2021 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Porto našlo recept na houževnaté Portimonense a zachovalo si reálnou naději na titul

Porto potvrdilo papírové předpoklady na půdě zachraňujícího se Portimonense a ve vypjatém sobotním duelu ho nakonec porazilo po výsledku 2:1. V tomto střetnutí byli k vidění hned tři červené karty, dvě z toho byly uděleny realizačním týmům. V polovině druhého poločasu totiž byli za vzájemnou strkanici vykázáni na tribunu oba trenéři Paulo Sérgio a Sérgio Conceição. Porto se udrželo na druhé pozici a na vedoucí Sporting stále ztrácí deset bodů.

Portimonense se nachází na třináctém místě se třiadvaceti body a před šestnáctou barážovou pozicí Marítima drží nicotný dvoubodový odstup. Domácí přitom vstoupili do tohoto utkání aktivněji a první možnost si vypracovali již po necelých čtyřech odehraných minutách, kdy Anzai přelstil ofsajdovou past a pak se snažil přehodit lehce vyběhnutého brankáře Marchesína, ovšem bližší tyč přeci jen minul o značný kus.

Jasný favorit byl v následujícím průběhu úvodního dějství naprosto bezzubý a téměř k ničemu se nedostával, teprve v nastaveném čase šel z ničeho nic do vedení. Na pravém křídle odvedl vynikající práci Corona a po jeho zpětné přihrávce vznikl před domácí brankou obrovský závar, do vlastní svatyně nakonec zamířil po velmi nešťastném odkopu bránící Lucas Possignolo. Domácí se ale nevzdali a ještě do přestávky mohli srovnat stav.

Na pravé straně unikl Beto a i krkolomně zakončil, ovšem svou chytrou přízemní střelou si na Marchesína nepřišel. Ve druhém poločase tempo hry přeci jen lehce opadlo, Porto mohlo navýšit své vedení krátce po odehrané hodině. Nejprve tvrdě vypálil Marega a vynikající zákrok zaznamenal gólman Samuel Portugal, vzápětí se za defenzivou outsidera ocitl Taremi a hodně nepovedeným zakončením nepřekonal dobře postaveného domácího brankáře.

Portimonense z ničeho nic vyrovnalo v 64. minutě. Po přečíslení dva na jednoho se dostal k dorážce Fali Candé a zblízka hlavou nemohl minout zcela odkrytý prostor tří tyčí. Jenomže neuběhly ani další tři minuty a "Draci" si vzali zpět ztracený náskok. K přímému volnému kopu z více jak pětadvaceti metrů se postavil Sérgio Oliveira a trefil přední konstrukci, míč se následně smolně odrazil do sítě od hlavy plachtícího Samuela Portugala.

V samém závěru se z úhlu neprosadil hostující Luis Díaz, v páté nastavené minutě byl vyloučen vystřídaný hráč Portimonense Pedro Sá za hrubé nesportovní chování.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele