30. kolo
01.05.2021 21:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting přehrál Nacional o dvě branky a opět se přiblížil k titulu

Hráči Sportingu opět nepředvedli nijak oslnivý výkon a na výhře s posledním Nacionalem se pořádně nadřeli, ovšem díky příznivému výsledku 2:0 se přiblížili ke svému cíli a zisk titulu po dlouhých devatenácti letech má reálnější obrysy. Lisabonský celek v tuto chvíli vede se ziskem šestasedmdesáti bodů a před druhým Portem si znovu vytvořil šestibodový náskok, k jistotě tak ve zbývajících čtyřech kolech potřebuje uhrát už jen sedm bodů.

Hosté jsou naopak jednou nohou ve druhé lize, se ziskem čtyřiadvaceti bodů jsou stále poslední osmnáctí a na šestnáctou barážovou pozici Boavisty ztrácejí bodů pět. V tomto utkání nepředvedli špatný výkon, jenomže od poloviny druhého poločasu hráli v oslabení a v závěrečné desetiminutovce pak inkasovali dvakrát. Domácí neprohráli v tomto ligovém ročníku ani potřicáté a před Benficou si vytvořili téměř nedostižný desetibodový odstup.

Hosté začali o něco aktivněji a v úvodu si vytvořili dvě nadějné možnosti, ale João Camacho nejprve pálil o více jak metr vedle protější konstrukce a po následném rohovém kopu hlavičkoval Ibrahim Abdullah jen do náruče připraveného brankáře Maximiana. Pak se už ale dostali do tempa domácí a zahazovali jednu šanci za druhou. Brankář Filipe se vytáhl proti hlavičce Paulinha i ráně Gonçalves, mezitím hlavičkoval stejný hráč těsně vedle levé tyče.

Sporting dokázal rozvlnit síť necelých deset minut před přestávkou, ale gól Paulinha do prázdné branky nakonec neplatil kvůli předchozímu ofsajdu Gonçalvese. V nastaveném čase první půle si jasný favorit vytvořil ještě jednu nadějnou příležitost, ovšem aktivní Paulinho svým volejem z deseti metrů pouze orazítkoval bližší konstrukci.

Po změně stran hrál Nacional obětavě, nicméně v 67. minutě si výrazně ztížil situaci. Abdullah ve slibně se rozvíjející akci evidentně podrazil střídajícího Jovaneho Cabrala a po druhé žluté kartě předčasně opustil trávník. Domácí se mohli dostat do vedení zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, jenže střelu Paulinha z bezprostřední blízkosti odvrátil Filipe instinktivně nohou do zámezí.

Sporting se přeci jen dočkal v 83. minutě, když po rohovém kopu vracel míč před branku Cabral a hlavičkující Zouhair Feddal zavěsil z hranice brankového území přímo pod horní tyčku. V nastaveném čase se domácí definitivně uklidnili, jelikož Correia evidentně podrazil Cabrala ve vlastní šestnáctce a právě kapverdský útočník s přehledem proměnil penaltu střelou do pravé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele