18. kolo
16.01.2022 21:30 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Mehdi Taremi (© AFP)

Porto i díky hattricku Evanilsona skolilo hladce oslabené Belenenses

Během první třetiny utkání ještě B-SAD jakožto jasný outsider tohoto měření sil odolávalo. A Porto zprvu opravdu nedokázalo správně reagovat. Nakonec ale přece potvrdilo roli favorita, především díky Evanilsonovi, jenž zaznamenal hattrick. Pro Belenenses představovala hlavně červená karta Sphephela Sitholeho asi onen klíčový moment, který rozhodl o jeho neúspěchu.

Domácí si rozhodně na vstup do tohoto duelu nemohli zásadněji stěžovat. Už ve 13. minutě se totiž ujali vedení, to když Diogo Calila od rohového praporku nakroutil na hranici brankového území centr na Abela Camaru, který bez větších obtíží zacílil. Porto se snažilo najít odpověď ve 22. minutě, Vitinha z šestnáctky tvrdě vypálil, gólman Luiz Felipe ovšem stačil zasáhnout.

Prakticky celou půlhodinu lisabonský výběr držel s Portem krok, pak se mu ale situace začala hodně komplikovat. Ve 33. minutě byl totiž po udělené druhé žluté kartě a rezultující červené vyloučený Sithole, jenž ve středu pole nešetrně ve vzduchu nakopl Fábia Vieiru. A přesilovku se hostům podařilo zužitkovat velmi záhy, z blízkosti na hraně ofsajdu mířil přesně Evanilson.

Ve 41. minutě se podařilo hostům rozvlnit síť opětovně, konkrétně znovu Evanilsonovi, avšak tato branka nemohla být uznána pro předchozí ofsajd Díaze, jehož uvolňoval Taremí. Zkrátka další změna skóre přišla na řadu až po obrátce. V 58. minutě přebral Evanilson přihrávku od Francisca Conceicaa, přehodil si bleskově balón na levačku a překonal lehce Luize Felipeho.

V 61. minutě se povedlo Dragoes svůj náskok ještě pojišťovat, jemný oblouček vyslal Fábio Vieira do vápna na nikým nestráženého Taremího, který si sám před Luizem Felipem věděl rady v koncovce a hlavou úřadoval. V 79. minutě mohlo Porto přidat na své konto čtvrtý gól, jenže penaltu, nařízenou za faul Dioga Calily v šestnáctce, neproměnil sám faulovaný Díaz.

Až v 84. minutě se přece hosté zasadili o další a svůj finální přesný zásah v tomto utkání, na přední tyčku si seběhl Evanilson, jehož vyhledal svým pasem po kopu z rohu Fábio Vieira, a zkompletovaný hattrick tak byl na světě. Domácí pak v nastavení museli skousávat ještě jednu červenou kartu, po svém vystřídání ji na lavičce uviděl za nesportovní chování Abel Camará.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele