30. kolo
21.04.2024 21:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Viktor Gyokeres (© AFP)

Sporting nedal Vitórii šanci a suverénně kráčí za titulem

Sporting CP vrátil Vitórii Guimarães prohru z prosince a porazil momentálně pátý tým ligové tabulky před vlastním publikem 3:0. Gól Pedra Gonçalvese a dvě trefy Viktora Gyökerese přiblížily Sporting k mistrovskému titulu, který si může zajistit už v příštím kole proti Portu.

Jestli mohla být už tak velká šance Sportingu na zisk ligové trofeje zpochybňována, bylo zapotřetí, aby v utkání s Vitórií opět ztratil. Úvodní čtvrthodina zápasu sice mohla vzbuzovat naději, že by se prosincový scénář z Guimarãese mohl opakovat, ale Sporting velmi brzy začal stupňovat tlak.

Už ve 20. minutě měl gól na kopačce hrdina derby Geny Catamo, ale hostujícího brankáře Varelu pohotově zastoupil na brankové čáře připravený stoper Borevkovič. O deset minut později už ale vznikla v pokutovém území Vitórie skrumáž, ze které se míč odrazil k Pedrovi Gonçalvesovi a ofenzivní záložník svým jedenáctým ligovým gólem v sezóně poslal Sporting do vedení.

V nastaveném čase prvního poločasu pak domácí fotbalisté předvedli fotbalovou poezii. Série rychlých narážeček skončila Gonçalvesovou průnikovou přihrávkou do pokutového území na Gyökerese a švédský forvard navýšil na 2:0.

Významný krok ke koruně krále střelců udělal Gyökeres krátce po změně stran. Trincão zpracoval těžký oblouček za obranu do pokutového území a ještě stihl přihrát před prázdnou bránu právě útočné hvězdě Sportingu, která svým 24. gólem v ligové sezóně upravila skóre na 3:0

Sporting si i po třetím gólu hlídal vedení a rychlými protiútoku trhal obranu Vitórie. Střídající Edwards dokonce přidal čtvrtý gól, ale stál v průběhu gólové akce v ofsajdu. Anglický křídelník nedostává v posledních zápasech tolik prostoru a chtěl ukázat svou kvalitu, ale čtvrtý gól i vzhledem k taktice Sportingu nepřidal. I tak však jeho tým vyhrál pohodlně 3:0 a v příštím kole může slavit zisk titulu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele