27. kolo
09.04.2023 19:00 CET
3 : 4
(2:2)
Stadión:
 

Reportáž

Francisco Trincao (© AFP)

Sporting díky hattricku Trincãa porazil v malém derby Casa Pia

Sedm gólů padlo v divoké přestřelce mezi Casa Pia a Sportingem, ze které nakonec vyšel vítězně favorizovaný Sporting. Na každý gól hostů dokázali domácí velmi rychle zareagovat, až Trincãova trefa pět minut před koncem základní hrací doby jim srazila vaz.

Hosté vstoupili do utkání jako namydlený blesk a už po sedmnácti vteřinách hry slavili svou první trefu. Gonçalves ve středu hřiště rychle po rozehrávce vybojoval míč a po rychlých narážečkách ho vyvezl na polovinu soupeře, kde našel Trincãa, a ten přesnou střelou z penaltového prostoru otevřel skóre zápasu.

Radost z dobrého začátku ale hostům vydržel jen do 7. minuty utkání. Pinto poněkud kuriózním způsobem přiklepl hlavou v pokutovém území o zem centrovaný míč, který přeletěl Coatese, a Martins posléze z voleje z otočky srovnal stav zápasu.

Vedení mohl na stranu Lvů vrátit ve 35. minutě Reis, nicméně jeho hlavičku po centru Edwardse vychytal Paes. A následnou dorážku mu zase zblokovala rychle dostupující obrana. O čtyři minuty později ovšem měl na hranici pokutového území prostor Trincão, jenž technickou střelou přidal svůj druhý gól v zápase - 1:2.

Casa Pia se však ani podruhé z obdrženého gólu nezhroutila, a ještě do poločasové pauzy tak bylo skóre zápasu opět vyrovnané. Lelův centr odvrátil Reis hlavou pouze k Netovi, jehož dělovku z první vyrazil Adán, k dorážce se každopádně dostal Soma, který i s přispěním hostujícího Santose vyrovnal na 2:2.

O góly v malém derby opravdu nebylo nouze. A další přišel necelé tři minuty po změně stran. Morita průnikovou přihrávkou z hloubi pole vyslal do úniku Gonçalves, který se rychlým zabrzděním zbavil obránců a zkušeným zakončením vrátil vedení potřetí v zápase na stranu Sportingu.

V 62. minutě ale přišel do pokutového území hostů z kopačky Lela další centr, který si zpracoval střídající Felippe, kličkou se zkušeně zbavil dvou obránců a přesnou střelou nedal Adánovi v bráně šanci. Brazilský útočník se ve svém pátém zápase za klub prosadil už potřetí, jenže také svému týmu o minutu později výrazně zkomplikoval situaci. Po dvou zbytečných faulech na polovině soupeře viděl dvě žluté karty a po pouhých osmi minutách na trávníku šel předčasně do sprch.

Sporting se tak v přesile hnal za vítězným gólem, avšak dlouho nedokázal vyzrát na zodpovědně bránící domácí, kteří své síly soustředili na zisk vytouženého bodu. V 85. minutě již na každý pád našel Gonçalves přesným centrem na penaltě volného Trincãa, který přesným zakončením završil svůj hattrick a získal pro Sporting důležité tři body v boji o Ligu mistrů.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele