15. kolo
08.01.2023 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Marítimo překvapivě porazilo Sporting a připsalo si druhou výhru v sezóně

Sporting Lisabon nevyužil nedávných ztrát konkurence na čele a překvapivě prohrál na půdě předposledního Marítima. O výhře klubu z Madeiry rozhodl v druhém poločase z pokutového kopu Claudio Winck.

Sporting si prochází personální krizí způsobenou zraněními i karetními tresty a osekaná sestava trenéra Amorima nevstoupila do utkání dobře. Už v 7. minutě pálil z hranice pokutového území nikým nehlídaný Joao Afonso, ale netrefil bránu.

Ještě větší šancí odpověděli hosté o deset minut později, kdy na pravé straně hřiště nastartoval své rychlé nohy Pedro Porro a přesným pasem našel volného Paulinha. Třicetiletý zkušený forvard ale proti rychle vyběhnutému Carnemu neuspěl. Vzápětí zažil Paulinho další zklamání, když zcela osamocen mohl hlavičkovat v malém vápně, ale na Gomesův centr nedosáhl.

Obraz utkání rozhodně neodpovídal tomu, že se potkaly týmy z opačných pólů tabulky a vyrovnané klání viděli diváci ve Funchalu také po změně stran. Vyrovnané skóre ale vydrželo v druhé půli jen deset minut. Mladík Fernandes při svém ligovém debutu v základní sestavě nezvládl tíhu situace a vcelku zbytečně zfauloval v pokutovém území Lizu. K nařízené penaltě se postavil zkušený obránce Winck a přesným zakončením poslal Marítimo do vedení.

Sporting na nečekanou situaci vůbec nedokázal reagovat a nepovedlo se mu na obranu dobře hrajících domácích vytvořit větší tlak. Největší šanci hostů má na svědomí stoper Marítima Costa, který si míč po centru Santose málem poslal do vlastní brány. Marítimo tak překvapivě vybojovalo svou druhou výhru v sezóně a ztrátu na 16. Gil Vicente stáhlo na dva body. Sporting naopak nevyužil šanci dotáhnout se na třetí Porto na rozdíl jednoho zápasu a zůstává s pětibodovou ztrátou mimo pozice zajišťující Ligu mistrů.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele