32. kolo
13.05.2023 21:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Sebastián Coates (© AFP)

Specialista na pozdní góly Coates opět úřadoval a Sporting slaví těsnou výhru nad Marítimem

Sporting CP otočil špatně vyvíjející se zápas Marítimem a díky obratu v dramatickém závěru bere tři body. Hosté šli v prvním poločase do vedení, ale Sporting díky vlastnímu gólu Costy a vítězné brance Coatese výsledek otočil. Přesto drama trvalo do posledních vteřin a Marítimo sahalo ještě po bodu.

Tým z Madeiry bojuje o přežití v lize a podle toho také k utkání přistoupil. Pětičlenná obrana byla připravená uzavřít prostor před brankářem Carnem a situace z 10. minuty tomu jenom napomohla. Correia totiž využil Coatesovy chyby, uvolnil se na hrotu s míčem a vyslal do úprku na levém křídle Costu, který na nic nečekal a přesnou střelou poslal Marítimo do překvapivého vedení.

Sportingu se proti zataženému obrannému bloku nehrálo dobře a za celou úvodní půli si nevypracoval nebezpečnější šanci. Většina pokusů končila mimo tři tyče a centry směřující do pokutového území pohodlně sbírala zkušená obrana hostů.

Teprve v 66. minutě se po Edwardsově přistrčení dostal k nebezpečné střele z hranice pokutového území Ugarte, ale potvrdil, že střelba není jeho nejsilnější stránkou a poslal míč těsně mimo bránu. Do střelecké pozice se nakonec o necelých deset minut později dostal i Edwards, ale pouze napodobil svého spoluhráče.

Utrápenému Sportingu, který kráčel za překvapivou prohrou, nakonec spadla vyrovnávací branka do klína. Goncalvesův přízemní centr z levé strany totiž patou nešťastně tečoval střídající Costa a poslal míč kuriózním způsobem do vlastní brány.

Domácím hráčům vyrovnávací gól rozproudil krev v žilách a svého soupeře v závěrečných minutách zatlačili. Ve třetí minutě nastaveného času poslal Edwards přesný centr do šestnáctky na Paulinha, který přiklepl míč hlavou ke Coatesovi a ten ve skluzu poslal míč do prázdné brány.

Sedmá a poslední minuta nastavení si však přichystala ještě pořádné drama. Nuno Santos riskantně kličkoval u vlastního pokutového území a o míč ho obral Winck, který ho poslal volnému Riascosovi a ten v dobré šanci skóroval. Na hřišti ale po gólu vznikly zmatky - pomezní rozhodčí totiž signalizoval faul na Santose, ale hlavní rozhodčí Martins faul neviděl a gól uznal. Domácí brankář Adán poté za protesty viděl druhou žlutou kartu a musel opustit hřiště. Po kontrole videa nakonec Martins gól odvolal a Sporting s útočníkem Paulinhem v bráně dokráčel k velmi šťastné výhře 2:1.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele