30. kolo
30.04.2023 21:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Ricardo Esgaio (© AFP)

Sporting těsně udolal Famalicão a udržel se ve hře o Ligu mistrů

Sporting zvládl dohrávku 30. kola proti nevyzpytatelnému Famalicãu a po výhře 2:1 ještě živí alespoň teoretickou naději na nejlepší trojici zaručující účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Portugalský mistr z roku 2021 doposud posbíral čtyřiašedesát bodů a před pátou Aroucou si vytvořil nedostižný šestnáctibodový náskok, naopak za sedmou Bragou stále zaostává o bodů sedm. FC po druhé těsné porážce v řadě kleslo na sedmou příčku s dvaačtyřiceti body.

Úvodní čtvrthodina tohoto duelu nic zásadního nepřinesla, ihned na to se však favorit dostal do vedení. Svou šestou branku tohoto ročníku zaznamenal japonský záložník Hidemasa Morita, který si po skvělé práci Edwardse na pravé straně šestnáctky a závěrečné tečované přihrávce přehodil míč na svou silnější levačku a ze sedmi metrů nekompromisně zamířil do bližšího spodního růžku kolem dívajícího se brankáře Luíze Júniora.

Přesně po odehrané půlhodině chtěl využít špatného zpracování Diomandeho rozběhnutý Colombatto, ale jeho přízemní pokus z hranice pokutového území parádně vyškrábl do zámezí gólman Adán. V poslední minutě úvodního dějství mohl pojistit náskok lisabonského giganta Pote, jenomže tváří v tvář nevyzrál na vyběhnutého Luíze Júniora. Svěřenci trenéra Rúbena Amorima tedy pojistili svůj náskok až po hodině hry.

Přesnou mušku tentokráte měl zkušený obránce Ricardo Esgaio, jenž po fantastické přízemní kombinaci, razantní střele Edwardse a pohotovém zákroku hostujícího strážce stanul před poloprázdnou brankou a tu svou dorážkou neminul. Hosté vykřesali naději na bodový zisk o devět minut později, jelikož vracející se uruguayský stoper Sebastián Coates chtěl odvrátit do bezpečí přízemní centr Aguirregabirii z pravého křídla, avšak k velké smůle ho nasměroval do vlastní sítě do protipohybu bezmocného Adána.

Hosté se pak snažili tlačit a blízko k senzačnímu vyrovnání byli zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, nicméně i proto, že Adán fantasticky jednoruč vyrazil volej střídajícího Cádize do strany, se již výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele