2. kolo
13.08.2022 21:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Pedro Gonçalves (© AFP)

Sporting v klidu přehrál Rio Ave, úřadovali Pote s Matheusem Nunesem

Sporting získal svou první výhru v sezóně. Před týdnem remizoval na půdě Bragy po poměrně slušné přestřelce, tentokráte mu nicméně soupeř nekladl větší odpor. Rio Ave si po návratu na nejvyšší portugalskou scénu naopak připsalo po nezdaru s Vizelu svou druhou porážku, stále přitom čeká na svou první branku. O ty se v tomto střetnutí postarali Pote a Matheus Nunes.

Rio Ave zpočátku dokázalo držet favorita duelu na uzdě, ten se tak vlastně k první větší šanci dostal až ve 26. minutě, kdy levačkou ostře vypálil Trincao, jeho pumelice ale narazila jen do břevna. Ve 34. minutě ještě Pote neskóroval, jeho slabší přízemní pokus zlikvidoval gólman Jhonatan, avšak o pár chvil později již domácí křídelník přece gólově udeřil. Parádní práci na pravé straně odvedl Edwards, jenž Potemu servíroval nahrávku doslova před prázdnou bránu.

Domácí se snažili svůj náskok navýšit krátce po obrátce, ze střední vzdálenosti vypálil stále hladový Pote, nicméně jeho pokus o kousek minulý kýžený a chtěný prostor třech tyčí. Až v 64. minutě se zdařilo zahrozit rovněž hostům, nutno však podotknout, že lisabonský brankář Adán neměl opravdu žádné zásadní problémy zkrotit hodně nevýraznou hlavičku Yakubua.

Sporting zkrátka i nadále kontroloval dění na hrací ploše, ke svému zaslouženému vítězství se propracoval ještě díky dalším dvěma přesným zásahům. Nejprve v 67. minutě u lajny nechtěl vymýšlet nic světoborného Edwards, přenechal tak míč Matheusovi Nunesovi, jehož výstavní dělovka mířící do šibenice, na kterou si stačil sáhnout Jhonatan, rozhodně bude kandidovat na nejpohlednější trefu minimálně tohoto kola. A v 75. minutě se uvedl podruhé na listinu střelců ještě Pote, který jemným obloučkem přehazoval Jhonatana po bleskové narážečce s Trincaem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele