29. kolo
24.04.2023 21:15 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Pedro Gonçalves (© AFP)

Sporting v Guimarãesi hladce vyhrál a prodloužil mizérii Vitórie

Sporting CP bez větších problémů zvítězil na půdě Vitórie Guimarães a s blížícím se koncem sezóny upevnil svou s největší pravděpodobností nezvratnou čtvrtou pozici v lize. O výhře lisabonského týmu rozhodli v druhém poločase Goncalves a Gomes. Vitória další ztrátou prohloubila krizi, ve které se momentálně nachází, a prodloužila sérii bez vítězství na šest zápasů.

Zápas odehrávající se v tradičně velmi dobré atmosféře nepřinesl divákům v prvním poločase příliš vzrušení. První nebezpečnější šanci měl až ve 23. minutě po Santosově centru Esgaio, ale jeho ránu z halfvoleje zblokoval před bránou připravený stoper Villanueva.

V nastaveném času úvodní půle na opačné straně hřiště v pokutovém území čaroval Lameiras, který se zbavil Santose a poslal střílený na zadní tyč, kde volný André Silva ve skluzu rozvlnil síť Adánovy brány. Videorozhodčí ale odhalil těsný ofsajd brazilského křídelníka a gól nebyl uznán.

Na dramatický závěr úvodní půle hned plynula navázala ta druhá. Jen minutu a půl po změně stran si na hranici pokutového území zpracoval míč Pedro Goncalves a technickou přízemní střelou tyči překvapil nepřipraveného brankáře Biaie - 0:1.

Sportingu vstřelená branka dodala klid na kopačky a hráči v zelenobílém vcelku s přehledem hlídali své vedení. Navíc hrozili po rychlých přechodem do útoku. Chermitiho ale zradilo zakončení a dalšímu gólu Goncalvese zabránil blokem Tounkara.

V 86. minutě po krásném uvolnění se v pokutovém území připravil Morita šanci pro Trincaa, ale Biai jeho střelu vyrazil. O minutu později pak přesnou hlavou překonal brankáře hostující kapitán Coates, ale do šance se dostal díky ofsajdovému postavení a gól nebyl po kontrole záznamu uznán.

Potvrzujícího gólu se ale nakonec Sporting v nastaveném čase dočkal. Nákop brankáře Adána propadl za obranu až do pokutového území k volnému Arturovi Gomesovi, který nepříliš povedenou střelou na přední tyč překonal Biaie a potvrdil vítězství Sportingu proti Vitórii.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele