27. kolo
30.03.2024 21:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Estorilu (© AFP)

Porto potřetí v sezóně podlehlo Estorilu a může se pomalu loučit se šancí na titul

Nejneoblíbenějším soupeřem Porta v letošní sezóně je Estoril Praia. Tým z pobřežního města nedaleko Lisabonu potřetí ze čtyř vzájemných zápasů v sezóně porazil svého věhlasnějšího soupeře a v podstatě uhasil jeho poslední jiskru naděje na zisk mistrovského titulu. O těsné výhře outsidera rozhodl jediným gólem zápasu brazilský útočník Cassiano.

Zápas od prvních minut doprovázel vysoký počet osobních soubojů a tvrdých faulů, což byl zejména záměr domácích, který se vyplácel. Už v 7. minutě obral Conceiçãa o míč Araújo a přesným přízemný centrem poslal do šance Cassiana, kterého však skvěle vychytal brankář Costa.

Hosté si první velkou šanci připsali po necelé půlhodině hry, kdy Varelova sražená střela proletěla jen těsně vedle brány. Krátce na to měl stoprocentní příležitost Evanilson, který si v úniku položil na kličkou brankáře Carného, ale jeho střelu do odkryté brány skvěle zblokoval bývalý hráč Porta Mangala.

Estoril bránil však opravdu zodpovědně a svými protiútoky i po změně stran brnkal na nervy hráčům Porta. V 51. minutě měl gól na kopačce po Tavaresově průniku a centru Pina, ale míč netrefil ideálně a minul bránu. Míč mu však těsně před zakončením nešťastně tečoval Cassiano a Pinovi se složitě na změnu směru reagovalo.

Opravdové drama začalo v 65. minutě. Hostující brankář Costa před pokutovým územím špatně zpracoval Wendellovu riskatní zpětnou přihrávku a před dobíhajícím Pinou si pomohl faulem, za což viděl červenou kartu. Jeho náhradník Ramos pak inkasoval hned z nařízeného volného přímého kopu. Cassiano trefil ve zdi nešťastníka Wendella, od kterého míč skončil přesně u tyče mimo Ramosův dosah.

Porto čekala v oslabení náročná šichta, se kterou se nedokázalo ideálně popasovat. Hostům vázla rozehrávka, protiútoky Estorilu byly nadále nebezpečné a navíc v 88. minutě šel do sprch další hostující hráč. Conceição pohladil po tváři Pinu, který mu bránil v rozehrání autu, a kapverdský fotbalista toho využil v obdivuhodnému hereckému představení. Úder do obličeje to však byl a Conceição správně viděl druhou žlutou kartu.

Dramatický závěr zápasu ještě okořenila v nastaveném čase červená karta pro domácího stopera Vitala, který nedovoleně zastavil ve středu hřiště Evanilsona, který by pak už běžel sám na brankáře. Porto ale více než dvanáctiminutové nastavení v devíti hráčích nevyužilo a potřetí v sezóně prohrálo s Estorilem.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele