5. kolo
15.09.2023 20:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Mehdi Taremi (© AFP)

Porto se v Amadoře nadřelo, místního nováčka Estrelu ale nakonec udolalo 1:0

Úřadující vicemistr z Porta již v úterý vstoupí do Ligy mistrů proti ukrajinskému Šachtaru a nyní se chtěl dobře naladit na tento duel proti jednomu z adeptů na sestup, což se mu povedlo jen částečně. Výsledkově sice bude spokojen, ale po herní stránce to určitě mohlo být lepší. Svěřenci dlouholetého trenéra Sérgia Conceiçãa přeci jen zvítězili nad Estrelou nejtěsnějším poměrem 1:0 a po čtvrté ligové výhře z pěti případů jsou v tabulce třetí se třinácti body.

Domácí outsider se za svůj výkon v páteční předehrávce 5. kola v žádném případě nemusí stydět, na druhou stranu už potřetí prohrál a se ziskem čtyř bodů mu patří patnáctá pozice. Porto sice od samého začátku dominovalo a míč soupeři prakticky nepůjčovalo, avšak zároveň nedokázalo najít recept na dobře organizovaný obranný blok soupeře. Vítěznou branku vsítilo po necelé půlhodině hry zásluhou íránského ostrostřelce Mehdiho Taremiho.

Ten se totiž po přesně načasovaném pasu Pepeho elegantně zbavil vracejícího se Miguela Lopese a svou přesnou skákavou střelou uklidil balón přímo do levého spodního růžku kolem marně se natahujícího brankáře Bruna Brígida. Hosté byli aktivnější i v následujícím průběhu, nicméně jasný outsider rozhodně nepanikařil a čekal na svou šanci, která nakonec málem přišla.

Estrela totiž mohla vybojovat alespoň bod v poslední minutě základní hrací doby, kdy ve vzduchu nejistě zasahoval Diogo Costa, nicméně přízemní ránu střídajícího N'da z dvanácti metrů dokázal těsně před brankovou čarou odkopnout do bezpečí dobře postavený Varela.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele