22. kolo
17.02.2024 21:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Galeno (© AFP)

Porto před soubojem s Arsenalem vyzrálo na nováčka z Amadory

Porto po minulých dvou neúspěších na ligové scéně potřebovalo zabrat v domácím prostředí proti houževnaté Estrele a to se mu povedlo, jelikož po bezchybném výkonu v defenzivní fázi zvítězilo 2:0. V tabulce Primeira Ligy si tedy upevnilo třetí příčku s osmačtyřiceti body s pětibodovým odstupem na čtvrtou Bragu, přičemž za druhou Benficou i vedoucím Sportingem stále zaostává o bodů sedm.

Hostující výběr naopak nenavázal na nedávnou výhru s Portimonense (3:0) a tabulkou klesl na šestnáctou barážovou pozici o skóre za patnácté Rio Ave i čtrnáctý Estoril. Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa se tedy alespoň částečně dobře naladili na středeční osmifinále Ligy mistrů s londýnským Arsenalem, ve kterém budou plnit úlohu outsidera. Do tohoto sobotního zápasu vstoupili vlažněji a delší dobu si nemohli vypracovat žádnou gólovou příležitost.

Naopak hosté poprvé zahrozili po necelé půlhodině hry, kdy se ve velmi dobré pozici ocitl André Luiz, avšak na poslední chvíli byl zablokován a Estrela proto vytěžila jen rohový kop. FC z ničeho nic udeřilo zhruba deset minut před přestávkou, neboť do vedení ho poslal Wenderson Galeno. Šestadvacetiletý brazilský záložník po tečované střele Joãa Mária stál ve správnou chvíli na správném místě a z hranice brankového území nekompromisně rozvlnil síť přízemní střelou.

Hosté to však nezabili a o bleskovou odpověď se chtěl postarat Ronaldo Tavares, nicméně jeho hlavičku vyškrábl jednoruč nad svou branku pozorný gólman Diogo Costa. V samém závěru první půle mohl pojistit náskok Porta Francisco Conceição, ovšem dělovku směřující doprostřed branky odvrátil do strany brankář Bruno Brígido.

Strážce klubu z Amadory krátce po změně stran uspěl tváří v tvář proti aktivnímu Galenovi, ale v 56. minutě už přeci jen kapituloval. Druhý uklidňující zásah FC přidal João Mário, jenž po finální přihrávce Galena napřáhl z dvaadvaceti metrů a svůj přízemní projektil uklidil do vzdálenějšího spodního růžku. Domácí se v následujícím průběhu nikam netlačili a dostatečný náskok si s přehledem pohlídali až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele