9. kolo
29.10.2023 21:30 CET
0 : 2
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Mehdi Taremi (© AFP)

Porto splnilo roli favorita a z Vizely si odváží tři body

FC Porto díky dvěma gólům v prvním poločase zvítězilo ve Vizele a protáhlo svou vítěznou sérii na čtyři zápasy. Vedení dal favoritovi gólem z penalty kanonýr Taremi, kterého doplnil v závěru úvodního dějství krásnou střelou do šibenice Eustáquio.

V základní sestavě hostujícího celku vůbec poprvé nastoupil letní přírůstek z Ajaxu Sánchez a navrátilec ze stejného působiště Conceição a na hře Porta nerozehranost jeho pravé strany šla poznat. Ostatně první velkou šanci dostalo Porto až po 20 minutách hry, kdy domácí Wilson srazil v pokutovém území Evanilsona a sudí nařídil penaltu. K její exekuci se postavil zkušený Mehdi Taremi a přesným zakončením k tyči nedal brankáři Buntićovi šanci.

Jinak ale hosté moc kloudných akcí směrem dopředu vymyslet nedokázali. Zmíněný Conceição si sice po půlhodině hry navedl z pravé strany míč na střed a trefil z 20 metrů tyč, ale to stejné se povedlo na druhé straně o pár minut později z nebezpečné pozice Moreirovi.

Přesto Porto do konci prvního poločasu ještě stihlo upevnit vedení v zápase. Prvně měl velkou šanci po prodloužení centru portugalského Pepeho brazilským Pepem na Evanilsona, ale ten tváří v tvář Buntićovi z bezprostřední blízkosti napálil přímo vyběhnutého chorvatského brankáře.

Jak se správně zakončuje ukázal svému spoluhráči ve 44. minutě středopolař Eustáquio. Kanadský reprezentant se dostal před pokutovým území k míči, kličkou se zbavil protihráče a nechytatelným angličanem poslal svůj tým do dvougólového vedení.

Po změně stran tým Sérgia Conceiçãa polevil v ofenzivním aktivitě a ospalý herní projev ho málem přišel draho. David Carmo nezvládl těžkou situaci po špatně vhozeném autu a nahrál míč přímo napadajícímu Samuovi, ale domácí kapitán se zalekl velké šance a poslal míč vysoko nad bránu.

Hosté pak měli poslední velkou šanci, když jejich kapitán Pepe nebezpečně zakončoval hlavou po rohovém kopu, ale střele vystavil stopku Buntić. Porto si tak díky dvěma gólům v první půli odvezlo z Vizely tři body a dotáhlo se bodově na svého rivala Benficu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele