18. kolo
18.01.2024 21:45 CET
2 : 5
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Radost hráčů Sportingu (© AFP)

Sporting nedopustil po nepovedeném prvním poločase ve Vizele drama a pohodlně zvítězil

Utkání plné gólů viděli fanoušci na stadiónu s jednoduchým názvem Estádio do FC Vizela, kam přijel lídr ligové tabulky lisabonský Sporting. Domácí se proti favoritovi v první půli ujali vedení, ale do kabin se již šlo za nerozhodného stavu. V druhém poločase započaly gólové hody, které skončily prohrou domácího mužstva 2:5.

Většina karet byla rozdána již před zápasem. Sporting se těšil z dobré formy a jako první tým byl jasným favoritem, Vizela naopak na předposledním místě tabulky ještě vydýchávala debakl od Boavisty.

Už od úvodního hvizdu se zdálo, že úvodní gól Sportingu bude jenom otázku času. Nicméně to byla Vizela, která se po 13 minutách hry radovala z první trefy. Hugo Oliveira poslal z pravé strany hřiště centr do pokutového území a Alberto Soro poslal míč hlavou přesně k tyči - 1:0.

Po vstřeleném gólu se domácí znovu zatáhli do obranné ulity a Sporting začal pálit šance. Hned tu první pět minut po obdrženém gólu bylo snadnější proměnit než minout. Nuno Santos našel na malém vápně naprosto volného Gyökerese, který ale k překvapení všech trefil jenom břevno.

Po půlhodině hry už švédský útočník síť za brankářem Buntićem rozvlnil, ale všemu předcházel Paulinhův faul na domácího obránce. V první minutě nastaveného času byl Sportingu odvolán další gól a opět v tom měl prsty Paulinho. Ten po Trincãově přesném centru sice přesně zakončil, ale gól nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu.

Hosté se ale nakonec ještě do konce prvního poločasu regulérního gólu dočkali. Gyökeres v samotném závěru první půle uprchl obraně a zatáhl míč z levé strany do pokutového území. Jeho první střelu sice obrana zblokovala, ale míč se k němu po několika odrazech vrátil zpátky a to už si pětadvacetiletý útočník počínal suverénně a vyrovnal na 1:1.

S předváděnou hrou zejména v obraně nemohla Vizela počítat s dobrým výsledkem a zápas se jí po změně stran začal rozpadat. Už v první minutě druhého dějství propadl Trincãův centr pokutovým územím tak nešťastně pro domácí, že skončil až bráně překvapeného Buntiće. Portugalský křídelník si tak se štěstím připsal už třetí gól ve čtyřech zápasech.

Sporting měl jasnou převahu a už deset minut později měl dvougólový náskok. Po faulu na velmi aktivního Paulinha byl nařízen volný kop. Toho se ujal Trincão a přesným centrem našel právě Paulinha, který navýšil vedení svého týmu.

Zápas, který byl zcela jasně v režii hostujícího celku se, ale ještě jednou se po dalším jejich neuznaném gólu zdramatizoval. V útoku Vizely totiž v letošní sezóně řádí nebezpečný Essende, který v 62. minutě v honbě za Lebeděnkovým nákopem za obranu přetlačil Coatese a snížil na 2:3.

To už však bylo ze strany Vizely opravdu vše a góly už stříleli jenom "Lvi" ze Sportingu. Coates po Gonçalvesově centru z volného přímého kopu napravil svou chybu v obraně a v 72. minutě hlavou navýšil vedení ligového lídra.

Ten s ofenzivní aktivitou i díky hladovému Gyökeresovi na hrotu útoku nepřestal ani s dostatečným náskokem a v 86. minutě přidal potvrzující pátý gól. Švédský útočník totiž opět utekl s míčem obraně až k pokutovému území, kde se k němu po kombinaci Bragancy s Gonçalvesem vrátil a vzhledem k tomu, že měl v šestnáctce dost prostoru navýšil na konečných 5:2. Sporting tak v zápase plném gólů přehrál Vizelu a zůstane na prvním místě tabulky bez ohledu na výsledky ostatních týmů.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele