22. kolo
19.02.2024 21:15 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Sporting v první půli dvakrát překonal obranný val Moreirense a veze do Lisabonu další cennou výhru

Pouhý den ztrácel lisabonský Sporting tři body na první místo v ligové tabulce. Vyhrál totiž 2:0 na půdě houževnatého Moreirense a srovnal se bodově se svým úhlavním rivalem Benficou. Oba góly padly už v prvním poločase. Skóre otevřel otevřel krátkce po začátku Morita a následně na něj navázal Gonçalves.

Jak už bývá na hřišti Moreirense zvykem, zápas příliš fotbalové krásy nenabídl, avšak první gól byl k vidění už po necelých třech minutách hry. Domácí brankář Kewin špatně vyběhl proti centrovanému míči z rohového kopu a Morita i s notnou dávkou štěstí dotlačil míč na zadní tyči do prázdné brány.

Sportingu vstup do zápasu vyšel náramně a další gól měl na kopačce v 11. minutě Trincão, nicméně jeho střelu z hranice velkého vápna Kewin dobře vyrazil. Čtyřiadvacetiletý křídelník tak změnil roli ze střelce v nahrávače. Ve 23. minutě zatáhl z pravého křídla balón do pokutového území a nahrál přímo do střely Gonçalvesovi, který navýšil už na 2:0.

Rychlé dvougólové vedení, které čekali jenom ti největší optimisté v řadách fanoušků Sportingu, mohlo být ještě vyšší po půlhodině hry. Gyökeres ale překvapivě netrefil v dobré pozici uvnitř šestnáctky merunu a následnou Santosovu střelu skvěle zlikvidoval Kewin.

Krátce po změně stran trefil Gonçalves svým technickým pokusem tyč a dorážející Trincão se konečně dočkal gólu. Do výhodné pozice se ovšem dostal z jasného ofsajdu, a tak se z gólu znovu nemohl radovat.

Moreirense se sice letos daří a umí potrápit favority, jenže jeho úspěch tkví zejména v pevné obraně, která tentokráte měla mnoho mezer. V útoku Sporting příliš nepotrápilo, takže když Trincão neproměnil v nastaveném čase další velkou šanci, skončilo utkání 2:0 pro favority z Lisabonu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele