19. kolo
29.01.2024 21:45 CET
8 : 0
(5:0)

Reportáž

Radost hráčů Sportingu (© AFP)

Sporting osmi góly zdemoloval Casa Pia a zůstává v čele ligy

Kompletní demolicí skončilo malé lisabonské derby mezi domácím Sportingem a hostujícím Casa Pia. Domácí tým už v prvním poločase nasázel svému soupeři nepopulárního bůra a po změně stran pokračoval. Výsledková tabule na konci zápasu tak ukazovala neuvěřitelné skóre 8:0.

Úvodní minuty přitom podobnou demolici nenaznačovaly. Rychlá útočná dvojice hostů Clayton - Lameiras dělala zezačátku domácí obraně problémy, ale tento úsek netrval ani 15 minut. Poté totiž přišel na řadu rohový kop domácích, kterého se ujal Nuno Santos a našel přesně hlavu Coatese, který otevřel skóre.

Úvodní gól odstartoval ofenzivní zběsilost, kterou se domácí tým až do konce prvního poločasu prezentoval. Ve 23. minutě utekli obraně Casa Pia Pote s Gyökeresem a druhý jmenovaný zcela osamocen v oblasti penalty přidal druhý gól svého týmu.

Na ten třetí pak fanoušci na Estádio José Alvalade nemuseli čekat ani dvě minuty. Hjulmand centrem za obranu zachytil Poteho náběh na pravém křídle a zkušený záložník naplno předvedl své střelecké dovednosti - 3:0.

Góly domácího týmu padaly tak rychle, že byl problém vůbec udržet přehled o správném skóre. Po půlhodině hry totiž opět obráncům utekl Gyökeres a stoperovi Nunesovi se ho podařilo zastavit jen za cenu faulu v pokutovém území. K nařízené penaltě se postavil sám faulovaný švédský forvard a poslal míč na opačnou stranu, než se vydal brankář Batista.

Hosté nakonec nepopulárního bůra stihli dostat ještě do poločasu. Pote ve 43. minutě zatáhl míč až do pokutového území, kde se mu sice nepovedly kličky, ale kulatý nesmysl se odrazil přímo k Trincãovi, který nekompromisní střelou navýšil na 5:0. Čtyřiadvacetiletý útočník se střelecky prosadil kromě prvního kola v každém ligovém zápase, ve kterém v této sezóně nastoupil v základní sestavě.

Během poločasové přestávky si domácí nejspíš uvědomili velikost náskoku, který si vypracovali a po změně stran už se tolik dopředu netlačili. Přesto v 63. minutě mohl Coates po dalším rohovém kopu skórovat, ale jeho radost překazil Batista, který míč vyškrábl na břevno.

Hned z následujícího rohového kopu už se ale domácí radovali. Santosův centr sice proletěl pokutovým územím až na hranici velkého vápna, ale tam čekal z afrického šampionátu navrátivší Geny Catamo a technickou střelou na zádní tyč zvýšil na 6:0.

Ofenzivní galapředstavení zelenobílých navíc stále nekončilo. V 81. minutě se Catamo po rychlé narážečce s Hjulmandem uvolnil v pokutovém území soupeře a jako na zlatém podnose připravil míč pro před prázdnou bránou volného Coatese, který se nakonec druhého gólu v zápase dočkal.

V poslední minutě nastaveného času, kdy už se většina hostujících hráčů viděla ve sprše, udeřil Sporting naposledy. Po rohovém kopu rozehraném na krátko dostal Trincão prostor ke střele z hranice pokutového území a ukázkovým způsobem zatočil míč na zadní tyč. Sporting tak přejel Casa Pia v poměru 8:0 a potvrdil, že momentálně na patří na první místo ligové tabulky.

Autor: Martin Jedlička / abola.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele