10. kolo
05.11.2023 21:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Sportingu (© AFP)

Sporting si proti Amadoře vzal zpět vedení a je stále neporažen

Dramatické utkání se šťastným koncem prožili hráči lisabonského Sportingu v utkání 10. kola Ligy Portugal s Estrelou Amadora. Proti nováčkovi šli v první půli do vedení, ale jejich soupeř po změně stran během pěti minut utkání otočil. Hosté ovšem nakonec neodolali tlaku soupeře a Sporting vedení vrátil na svou stranu.

Japonský středopolař Hidemasa Morita nevyléčil své zdravotní neduhy a příležitost v základní sestavě Sportingu dostal v lize poprvé od úvodního kola Daniel Braganca. Mladý záložník byl u většiny nebezpečných akcí svého týmu a také hlavním aktérem první gólové akce. V 33. minutě si naběhl na Gyokeresovu zpětnou přihrávku na hranici pokutového území a přesnou střelou k tyči otevřel skóre utkání.

To se mohlo ještě před změnou stran srovnat. Leo Jaba totiž uprchl v závěru první půle všem obráncům, nicméně domácí brankář Adán včasným vyběhnutím zmařil jeho šanci. A domácí tým tak šel nabrat síly do kabiny s jednogólovým vedení.

To se ale krátce po změně stran velmi rychle rozplynulo. Domácí kapitán Coates se snažil skluzem zabránit Jabově centru, avšak míč zasáhl v pokutovém území rukou a sudí Narciso nařídil jasnou penaltu. Té se v 50. minutě ujal sám Jaba a velmi prudkou a přesnou střelou nedal Adánovi šanci.

Tu na druhou stranu zkušený španělský brankář určitě měl o pět minut později. Jednoznačně nejlepší hráč hostujícího celku Jaba našel přesným obloučkem za obranu nabíhajícího Kikase, který jedničku Sportingu přesně obstřelil. Ani Adán, ani domácí kapitán Coates však v této situaci neměli čisté svědomí.

Nepovedená pětiminutovka domácího celku znamenala začátek dobývání brány Amadory. Hned v 57. minutě se do velké příležitosti dostal Hjulmand, jenže zkušený brankář Filipe vytáhl svůj první skvělý zákrok v utkání.

Na čarování Marcuse Edwardse však nenašel recept ani zkušený osmatřicetiletý gólman. Anglický křídelník převzal v 71. minutě na polovině hřiště míč a své krásné sólo, po kterém došel až do pokutového území, zakončil přesně tak, jak si to zasloužilo - 2:2.

Sympatický výkon ligového nováčka nakonec zůstal bez bodové odměny. Edwards našel v 79. minutě centrem do pokutového území střídajícího Paulinha, který přesnou hlavičkou potvrdil svou novou roli žolíka týmu a poslal Sporting zpět do vedení.

Domácí celek si už vedení bez větších problémů pohlídal a dokonce ho mohl navýšit. To se ovšem hned s několika perfektnímu zákroky vytasil Antonio Filipe, a skóre se tak už neměnilo. Sporting tedy udržel svou neporazitelnost, nadále má na čele ligy tříbodový náskok na druhou Benficu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele