1. kolo
12.08.2023 21:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Paulinho (© AFP)

Dva góly debutanta Gyökerese málem nestačily, o výhře Sportingu nad Vizelou rozhodl v nastavení Paulinho

Vítězný ale nečekaně náročný úvod sezóny za sebou mají fotbalisté Sportingu, kteří na domácím stadiónu porazili Vizelu 3:2. Favorita utkání poslal do brzkého pohodlného vedení Gyökeres, Vizele se ale povedlo po změně stran vyrovnat a o výhře domácích nakonec rozhodl v nastaveném čase Paulinho.

Sporting chtěl dát co nejrychleji zapomenout na velmi nepovedenou minulou sezónu a do utkání vstoupil aktivně. Ve 4. minutě nebezpečně hlavičkoval po Goncalvesově centru z volného přímého kopu kapitán Coates, ale brankář Buntič míč dobře vyrazil.

O deset minut později už ale chorvatský brankář neměl nárok. Gyökeres se po šťastném odrazu míče od stoper Jesuse dostal v pokutovém území k míči, dobře se zorientoval a svou slabší levačkou poslal Sporting při svém debutu v klubu do vedení.

Uběhlo sotva pár vteřin po rozehrávce ve středu hřiště a švédský útočník se mohl radovat z dalšího gólu. Získal totiž po nepovedené přihrávce Pereiry míč, kličkou se zbavil nešťastníka Jesuse a prudkou přízemní střelou k tyči navýšil vedení Sportingu na 2:0.

Rychlé a relativně snadno nabyté dvougólové vedení hráče Sportingu uchlácholilo a do konce první půle se už stejně jako jejich soupeř k ničemu kloudnému nepropracovali. Ani úvod druhého poločasu mnohé nezměnil. Na straně domácích bych aktivní ale i nepřesný Trincao. U hostů se nejvíc ujal dalekonosný pokus Nascimenta, který ale Adán dokázal zpacifikovat.

Pasivní hra domácího týmu si ale říkala o potrestání, které nakonec přišlo. V 75. minutě ale po průnikové přihrávce Moreiry unikl domácí obraně Essende, který si poradil i se špatně vyběhnutým Adánem a zakončením do prázdné brány proměnil první velkou šanci Vizely v utkání.

No a jak rychle Sporting k dvougólovému vedení přišel, tak rychle ho zase ztratil. Jen o dvě minuty později nezachytila domácí obrana Moreirův náběh na Silvův centr a čtyřiadvacetiletý záložník navázal na první asistenci v sezóně také prvním gólem - 2:2.

Hráči v zelenobílém měli velké problémy se vzpamatovat ze studené sprchy, pod kterou skončili a s narůstající nervozitou na lavičkách vše spělo k dělbě bodů. V poslední osmé minutě nastaveného času se ale odražený míč dostal v šestnáctce k Paulinhovi a ten střelou z voleje i s notnou dávkou štěstí rozhodl o osudu utkání. Sporting vydřel v úvodním kole Ligy Portugal domácí výhru 3:2 nad Vizelou.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele