13. kolo
09.12.2023 19:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Sporting selhal v Guimarãesi, i přesto se udržel na čele Primeira Ligy

Lisabonský Sporting před tímto sobotním zápasem vyhrál v portugalské nejvyšší soutěži hned sedmkrát z osmi případů, ovšem před posledním vystoupením v základní skupině Evropské ligy s rakouským Sturmem Graz nezvládl přestřelku s houževnatou Viórií a prohrál 2:3. V probíhajícím ročníku utrpěl na ligové scéně teprve svou druhou prohru, ale díky zaváhání ostatních soupeřů je stále první s jednatřiceti body o skóre před druhým Portem.

Domácí celek si naopak připsal na konto nečekaný skalp a s pětadvaceti získanými body mu patří velmi solidní páté místo tabulky. V tomto střetnutí nejprve prohrával, pak duel otočil, a po vyrovnání nakonec rozhodl o jeho těsném úspěchu Daniel Silva gólem zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Vitória vstoupila do tohoto střetnutí s velkým nasazením a první větší možnost si vypracovala již po necelých čtyřech odehraných minutách.

Po skvělé přihrávce do středu pokutového území protivníka se v ní zjevil brazilský forvard André Silva, avšak proti němu vytáhl famózní zákrok gólman Adán. Po necelých deseti minutách hry poprvé zahrozil hostující favorit, jenomže Pedro Goncalves po úchvatném sólu nevyzrál na skvělého brankáře Bruna Varelu. Poté tempo hry výrazně opadlo, Sporting z ničeho nic otevřel skóre zhruba pět minut před přestávkou.

Prosadit se dokázal kapitán Gonçalo Inácio, jenž za hustého deště využil akrobatického přistrčení Mority a zcela prázdnou branku z bezprostřední blízkosti neminul. Klub z Guimarãese se však v žádném případě nevzdal a ještě do přestávky srovnal stav. Rozhodčí João Pedro Pinheiro totiž nařídil v jeho prospěch pokutový kop za podražení Adána na Ricarda Mangase a nabídnutou možností nepohrdl Tiago Silva přesnou střelou k pravé konstrukci.

Druhý poločas probíhal v opatrnějším duchu a dlouho se v něm nic zajímavého nedělo, za zmínku stojí jen nepřesná rána Gyokerese a pak prudká střela Trincaa, kterou skvěle zneškodnil Varela. Vitória nečekaně otočila vývoj v 73. minutě. Druhý gól outsidera vsítil André Silva, jenž se opřel do odraženého balónu z necelých dvaceti metrů, a jeho tečovaný přízemní pokus zapadl do protipohybu bezmocného Adána.

Nicméně neuběhly ani další čtyři minuty a CP bleskově vyrovnalo, jelikož střídající Nuno Santos se po krásném pasu Poteho ocitl sám před Varelou a i přes jeho zásah uklidil míč přímo pod břevno. Avšak houževnatý domácí tým tato inkasovaná trefa nepoložila a o tři minuty později nakonec definitivně převrhl misky vah na svou stranu, neboť Daniel Silva se po efektivní narážečce s Mangasem trefil z mírného úhlu přímo do vzdálenějšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele