Baráž o 1. ligu Česko - Baráž o 1. ligu

1. zápasy
19.05.2022 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Teplice si snadno poradily s Vlašimí a mají blíže k účasti v první lize

Navzdory zlepšenému hernímu projevu v jarní části ročníku vstupovali hráči Teplic do baráže proti Vlašimi s obavami. Většinu starostí nicméně "Skláři" rozmetali již po prvním utkání, v němž soupeře ze středních Čech přehráli jasně výsledkem 3:0. Hvězdou duelu na teplických Stínadlech se stal dvougólový středopolař Jan Fortelný.

Severočeši mohli jít do vedení již v úvodní minutě, kdy získali míč nedaleko brány Vlašimi, načež Hyčkův projektil z dálky zastavila tyč. Další gólová příležitost přišla až po půlhodině hry a měli ji na svědomí hosté. Přímý kop těsně za hranicí pokutového území Teplic si vzal na starost Jurásek, ovšem technickým pokusem přestřelil bránu soupeře.

Těsně před přestávkou už se skóre měnilo. Dlouhý nákop teplického brankáře Grigara zaskočil defenzivu Vlašimi, které utekl Fortelný. Šikovný středopolař, jenž na severu Čech hostuje z pražské Sparty, při svém úniku nezaváhal a rozjásal příznivce vyznávající žluto-modrou kombinaci barev.

Po zdařilém závěru první půle vyšel Teplicím skvěle také vstup do druhé pětačtyřicetiminutovky. Branku mohl vsítit již zakončující Mareš, jeho střelu ale hosté ještě odvrátili. Míč se nicméně odrazil příhodně k Fortelnému, který se z bezprostřední dorážky nemýlil.

Korekci stavu mohl zařídil Zlatohlávek, jenž zakončoval pohlednou kombinaci mezi fotbalisty Vlašimi, skvělým zákrokem se však blýskl Grigar. Místo skóre 2:1 se tak "Skláři" dostali do vedení o tři branky, když centr z levé strany zužitkoval hlavičkou pod břevno Mareš, čímž stanovil konečný výsledek.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Teplice - Vlašim 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele