29. kolo
31.05.2008 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Bohemians Praha

FC Vítkovice

Rozhodčí: Bílek - Ubias, Košec
Diváci: 1.000

Reportáž

Bohemians Praha - FC Vítkovice 1:1

Prvním postupujícím do nejvyšší české soutěže se stali fotbalisté Bohemians. Ti před domácím publikem remízovali s Vítkovicemi 1:1. Bohemians dlouho vedli zásluhou Stanleyho Ibeho, ale konečnou remízu 1:1 zajistil čtvrt hodiny před koncem Pulkert.

Diváci nečekali na první vzrušení zápasu dlouho. Už v 1. minutě vyrobili hostující stoper Švehla a brankář Vaclík obrovskou chybu. Švehlovi ukopl míč Ibe a následným dloubákem překonal Vaculíka, jenže míč vyskočil z čáry nad břevno. Vítkovičtí měli velkou příležitost na skórování. Kapitán Radim Derych hlavičkoval jen těsně vedle. Ve 28. minutě se už slavilo. Stanley Ibe ukázkově prosoloval obranu domácích včetně brankáře Vaculíka a do prázdné branky pohodlně skóroval. Ve 36. minutě už to mohlo být o dvě branky, jelikož hlavička Obermajera skončila na levé tyči Vaclíkovy branky. Do šaten se šlo za stavu 1:0 pro domácí Bohemians.

Druhý poločas začal opatrněji než ten první. V 58. minutě mohli udeřit hosté, ale Pulkertova skákavá rána skončila na tyči. Hosté začali více kombinovat, a také se dostávat více do zakončení. V 74. minutě pouze napálil Radim Derych míč do brankáře Wintera. Za další dvě minuty už bylo v týmu hostí veselo. Martin Pulkert přehodil z hranice vápna brankáře Bohemians Wintera – 1:1. Domácí po inkasované brance lehce znervózněli, a byli to hosté, kteří hráli ve větší pohodě. Nicméně ani domácí, ani hosté už branku nevstřelili a utkání skončilo remízou 1:1. Domácí fotbalisté však začali slavit, jelikož i remíza jim zajistila postup do Gambrinus ligy.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přeju Vítkovicím, ať v Praze naplno zabodují !!! K záchraně je ještě potřebují a Střížkov by musel oslavu postupu ještě odložit. Sice málo pravděpodobný scénář, ale možný.

Reagovat
smazaný uživatel

Vítkovice získaly aspoň bode, ale Střížkov si tím pojistil postup do GL. Těd jsem na ně zvědavý, jak s tím naloží. Postup si hráči zaslouží, vybojovaly ho na hřišti, ale jako klub, který se falešně vydává za Bohemians a nesmyslně si nárokuje jejich zásluhy, historii, logo, atd. rozhodně NE !!! Střížkov v GL nikdo vítat nebude, postup by měli prodat, jejich návštěvy a zázemí je jedna velká ubohost !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele