osmifinále - 1. zápasy
07.10.2009 18:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Plzeň vyhrála jasně na Kladně a míří do čtvrtfinále

Souboj dvoj prvoligistů, Kladna a Plzně, měl nakonec velmi jasný průběh. Hostující Viktoria bez problémů zvítězila 3:0 a je tak už více jak jednou nohou ve čtvrtfinále.

Hosté odstartovali jako uragán. Zatímco kladenští hráči byli zřejmě ještě duchem v kabině, dokázala se Plzeň už ve druhé minutě prosadit. Po Kolářově centru zakončoval ve skluzu František Ševinský. V 10. minutě pálil Rýdel, ale chyběla mu přesnost. Také Středočeši dali o sobě vědět. Cigánkovou skákavou střelu z dálky musel nadvakrát likvidovat gólman Ticháček.

V 22. minutě Viktorka podnikla útok, ale nic z něj nevytěžila, jelikož míč skončil v rukavicích gólmana Kostolanského. Zanedlouho mělo Kladno zajímavou možnost na ohrožení hostující svatyně z přímého kopu, jenže ani v tomto případě nebylo úspěšné. V 41. minutě naopak mohla Plzeň své vedení pojistit. Rezek sklepl míč k Rajtoralovi, jenž ihned vypálil a Kostolanský se musel pořádně pohánět, aby jeho míč vyrazil alespoň na roh.

V první čtyřicetiminutovce působili domácí hráči odevzdaně, a tak nikoho nepřekvapilo, že se nedokázali dostat do žádné skutečné šance. Jenže ani ve zbývajícím čase se moc nezlepšili, naopak ještě dvakrát inkasovali. První gól přišel v 55. minutě, kdy si pohráli s kladenskou obranou Rezek a Petržela, přičemž druhý jmenovaný následně úspěšně zakončoval.

Za dalších deset minut přišel pro Kladno další nepříjemný problém. Červenou kartu viděl Jan Broschinský a navíc kopala Plzeň penaltu. Tu proměnil samotný postižený Jan Rezek. Vzápětí málem přidala Viktoria další branku, na poslední chvíli ale zasáhl před Petrželou obránce Hajník. Zápas už byl však v podstatě rozhodnutý, a tak se v závěrečných minutách jen dohrávalo.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele