čtvrtfinále
25.02.2024 14:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Jatka Matějky poslala Duklu na porážku, Opava si zahraje semifinále MOL Cupu

Cesta pražské Dukly domácím pohárem skončila ve čtvrtfinále na stadionu Opavy, která zvítězila 2:0. Myšlenky hostů na účast mezi nejlepší čtveřicí zahnal ve 24. minutě útočník Lukáš Matějka, jenž likvidačním faulem po vzoru kung-fu způsobil krvavé zranění na hlavě Jiřího Janoščína. První postup Slezanů do semifinále MOL Cupu od roku 2017 pak zajistily slepené góly krátce před pauzou, kdy na kuriózní trefu Filipa Blechy navázal Jakub Přichystal.

Opavské martyrium s hledáním nového majitele zkraje kalendářního roku skončilo. Jestli však fanoušci očekávali přivádění posil, byli na omylu, středem zájmu slovenského podnikatele Andreje Krajíčka totiž bylo promptní srovnání klubového dluhu vůči městu. Řadu noviců naopak přivítala Dukla, jejíž řady rozšířili velezkušení Jakub Hora či Muris Mešanovič.

Oba celky si uvědomovaly důležitost utkání, a tak působily na trávníku značně nervózně. To dokládalo nejen množství nepřesností, ale také menší strkanice hráčů už v deváté minutě. To však nebylo nic proti zkratu Matějky, jenž šlapákem rozsekl hlavu kapitána Slezanů Janoščína a naprosto zaslouženě obdržel červenou kartu. Tím se plány svěřenců Petra Rady sesypaly a Opava povzbuzená krásnou choreografií fanoušků na motivy Harryho Pottera začala kouzlit. Ve 35. minutě otevřel skóre kuriózním způsobem Blecha, jehož tečovaný centr i díky nepochopitelnému zaváhání exopavského Matěje Helešice doskákal do brány. O chvíli později se postaral o nejhezčí moment střetnutí Přichystal, který poslal balon z voleje přesně k tyči.

Domácí se po návratu ze šaten snažili unavit oslabeného soupeře postupnými kombinacemi, a na větší příležitosti tak fanoušci dlouho čekali marně. Až v 64. minutě pláchl otevřené defenzivě Pražanů Miloš Kopečný, z úhlu ovšem bránu těsně minul. Poté se ve statistice držení míče zlepšila Dukla, žádné šance na korekci skóre si ale nevytvořila.

Ještě před startem druhé nejvyšší české soutěže si tak Opava připsala velký úspěch v podobě postupu do semifinále MOL Cupu. V něm má zatím jedinou jistotu, a to prvoligového soupeře.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kuba408

Snad bude postup Opavy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele