Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

čtvrtfinále
13.12.2015 08:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Club América - Guangzhou FC 1:2

První čtvrtfinálový souboj Mistrovství světa klubů v japonské Osace vyzněl lépe pro čínské Guangzhou, které v samém závěru otočilo duel s mexickým Cruz Azul a po výhře 2:1 postoupilo do semifinále, kde se utká s věhlasnou španělskou Barcelonou. Na mexický výběr čeká boj o 5. místo s poraženým z druhého čtvrtfinále, kde se utkají Mazembe s Hirošimou. Čínský výběr vsítil vítěznou branku až ve třetí nastavené minutě.

V úvodu utkání se hrálo z obou stran opatrně, mírně lepší byl mexický výběr, který se také dostal do první vážnější příležitosti. Quintero prošel středem hřiště, předložil balón na Benedetta, který patičkou vybídl ke skórování Sambuezu. Jeho první pokus byl zablokovaný, následnou hlavičku musel brankář Shuai Li vyrazit na rohový kop. Guangzhou se poprvé ozvalo v 19. minutě, kdy ránu Robinha z hranice šestnáctky zlikvidoval brankář Muñoz.

O dvě minuty později střílel z ostrého úhlu Aguilar, nicméně Shuai Li byl i tentokráte připraven. Brankář čínského celku se znovu vytáhl zhruba po půlhodině hry, kdy z přímého volného kopu zakroutil balón Goltz do horního horu a Shuai Li vytěsnil míč před sebe. K dorážce se poté dostal Benedetto, jenže hlavou zamířil mimo. Ještě do poločasu byla na každé straně k vidění jedná větší šance.

Nejprve nebezpečně centroval Goulart, Muñoz se však překvapit nenechal. Na druhé straně se dostal k hlavičce Goltz, jenže zblízka zamířil příliš vysoko. Cruz Azul mělo skvělý nástup do druhého dějství, když v úvodní pětiminutovce spálili dobré příležitosti Oribe Peralta, Benedetto i Quintero. Nicméně mexický celek se nakonec dočkal zaslouženého vedení v 55. minutě, kdy skóroval Peralta.

Na pravé straně to skvěle udělal Benedetto, který se na pravé straně otočil s míčem a poslal nadýchaný centr do pokutového území soupeře. K balónu se u přední tyče dostal právě Peralta a hlavou zblízka neměl problém se zakončením. S přibývajícím časem za začal čínský tým zlepšovat. Zhruba dvacet minut před koncem vypálil těsně vedle Zheng Zou, po následném rohovém kopu vůbec netrefil balón v ideální pozici Xiaoting Feng.

Guangzhou dokázalo vyrovnat v 80. minutě. Brazilskému trenérovi skvěle vyšlo střídání. Na levé straně se uvolnil Paulinho, který předložil míč do šestnáctky na Gao Lina. Ten poté uvolnil zpětnou nahrávkou nabíhajícího Zheng Longa, jež přízemní střelou propálil brankáře Muñoze. Když už se zdálo, že oba celky budou bojovat o postup v prodloužení, tak se v poslední možnou chvíli dokázal prosadit Brazilec Paulinho.

Třetí nově příchozí muž na hřišti Yu Hangchai rozehrál rohový kop z levé strany a Paulinho dokázal přeskočit brankáře mexického celku, hlavou pohodlně zamířil doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
hradec

Club América 2:3 Guangzhou FC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele