semifinále
06.04.2023 20:45 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Fares Chaibi (© AFP)

Toulouse je ve finále poháru, Annecy porazilo 2:1

Do finále Coupe de France se probojovali fotbalisté FC Toulouse, kteří splnili roli favorita a Annecy porazili 2:1. Utkání tak dopadlo podle papírových předpokladů, ale domácí se rozhodně nemají za co stydět. Rozhodující branku "Téfécé" vstřelil pět minut před koncem Farés Chaïbi.

Už semifinálová účast pro Annecy byla obrovskou senzací a pohádka mohla pokračovat, kdyby domácí celek porazil účastníka Ligue 1 FC Toulouse. Hosté však byli favoritem a úvod zápasu byl v jejich režii.

Do první šance se ale dostali domácí a nedorozumění Costy nepotrestal Shamal, který jen napálil Hauga. Toulouse mělo vyloženou šanci až později a ve 27. minutě musel Callens likvidovat hlavičku Costy. O devět minut později už hosté vedli. Dallinga vymyslel po pravé straně centr a Zakaria Aboukhlal hlavou z malého vápna skóroval.

Annecy sympaticky neskládalo zbraně a před koncem prvního poločasu vyrovnalo. V nastavení se Toulouse nepovedlo ubránit roh, načež došlo k pokutovém území k faulu a sudí odpískal penaltu. Alexy Bosetti poslal Hauga na druhou stranu a druhý poločas tak začínal za nerozhodného stavu.

Domácí outsider se držel i ve druhé půli a v čtvrthodinu před koncem přežil velkou šanci Nicolaisena, který hlavičkoval do břevna. Minimálně od prodloužení dělilo Annecy pět minut. Právě v 85. minutě rozhodl o postupu Toulouse do finále Farés Chaïbi, který využil špatné malé domů a přehodil domácího brankáře.

Poslední minuty zápasu ještě přinesly zajímavou podívanou, protože Annecy se podařilo vstřelit krásný gól, který ale pro ofsajd neplatil. Haug se pak blýskl po hlavičce Ndimby a po závěrečném hvizdu mohl slavit s týmem postup do finále Coupe de France.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele