31.07.2016 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

PSV Eindhoven porazil Feyenoord a opanoval Superpohár

Hráči PSV Eindhoven stejně jako loni vstoupili do nového soutěžního ročníku tou správnou nohou, tentokráte v amsterdamské aréně porazili rotterdamský Feyenoord 1:0 a už pojedenácté tak získali pohár Johan Cruijff Shield. Obhajobu trofeje v nizozemském superpoháru zařídil Davy Pröpper. Naopak Feyenoord nedokázal prolomit své sedmnáctileté čekání na tento pohár, i když rozhodně nepředvedl špatný výkon.

Do zápasu vstoupily oba výběry opatrněji, v úvodní půlhodině v podstatě nebyla k vidění jediná vážnější příležitost. Ovšem ihned na to byl blízko vedení Eindhoven. Po nahrávce Locadii na levou stranu pokutového území převzal balón Hendrix a byl zezadu oběma rukama přistrčen El Ahmadim, rozhodčí Serdar Gözübüyük neváhal s nařízením pokutového kopu ani vteřinu. Míč si postavil tradiční exekutor Luuk de Jong.

Jenže tentokráte v důležitý moment selhal, jeho razantní střela skončila až na tribuně. Svěřencům kouče Phillipa Cocuho to příliš vadit nemuselo, ve 38. minutě se totiž posadil Pröpper. Po autovém vhazování z pravé strany a následné dobré práci de Jonga s Pereirem se míč odrazil přímo proti noze Pröppera, který vystřelil po zemi ze čtrnácti metrů přesně ke vzdálenější tyči a brankář Hansson byl naprosto bezmocný.

Rotterdamský celek byl velmi blízko vyrovnání ve 49. minutě, kdy Jörgensen, Elia a Kuijt obstřelovali branku soupeře, nicméně proti byli buď skvělý brankář Zoet nebo obětavá defenzíva Eindhovenu. O šest minut později mohl naopak pojistit náskok svého celku Locadia, jehož dobrá rána z hranice pokutového území minula vzdálenější tyčku jen o pár decimetrů. Od této chvíle se Feyenoord snažil tlačit, jenže ohrozit Zoeta se mu nevedlo.

PSV skvěle bránilo a odvracelo do bezpečí nebezpečné centry z křídelních prostorů, navíc vyčkávalo na rychlé protiútoky. V 89. minutě se před Hanssonem zjevil zcela osamocený Locadia, avšak zblízka napálil pouze jeho nohy. Ani tento zákrok týmu vedeným Giovanni van Bronckhorstem nepomohl, po čtyřech nastavených minutách a následném závěrečném hvizdu vypukly v Amsterdamu mohutné oslavy vítězného PSV.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, feyenoord.nl, psv.nl

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Elliasson

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
OTASi

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pospovič

škoda

Reagovat
Stiksxx

Jen bych doplnil břevno Guardada z přímáku ještě za stavu 0:0 a opravil bych šanci v 89. minutě, ve které nebyl Locadia, ale po kolmici de Jonga to byl Willems.

Jinak první půle byla výborná. Kontrolovali jsme hru a byli nebezpeční, i když na můj vkus málo centrů. Druhou půli byl lepší Feyenoord. Vrcholem byla přestřelka v 49. minutě, ve které byly hned tři gólovky. Ve druhé půli jsme se nějak nemohli dostat do tempa.

Vítězství bych řekl, že je zasloužené, ačkoliv je ještě třeba pilovat spoustu věcí. Třeba rychlejší práci s balonem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele