27.07.2019 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Ajax přehrál PSV a získal svůj devátý Johan Cruijff Schaal

I bez loňských velkých opor Frenkieho de Jonga a Matthijse de Ligta, kteří během léta opustili Amsterdam, se podařilo Ajaxu na úvod sezóny skolit PSV Eindhoven a urvat vítězství v Nizozemském Superpoháru. Eindhovenský celek neskóroval ani jednou, zatímco jeho soupeř zásluhou Kaspera Dolberga a Daleyho Blinda udeřil hned dvakrát.

Loňský mistr Eredivisie, triumfátor KNVB Bekeru a zároveň semifinalista Ligy mistrů byl v tomto utkání pasován do role favorita, určitě byl však nejeden fanoušek zvědavý na to, jakým způsobem se popasuje s odchody klíčových hráčů. A evidentně i bez nich šlapal tým velmi dobře. Vyprodukoval například o deset střel na bránu více než PSV.

Boeren naopak nepředvedli v žádném případě ideální výkon. Poté, co před pár dny vstoupili do nového ročníku předkolem Ligy mistrů proti Basileji, kterou porazili s notnou dávkou štěstí, tahali tentokráte za kratší konec. Nerozšířili tak svou bohatou sbírku cenných trofejí z této soutěže, v níž jsou s dosavadními jedenácti tituly rekordmany.

Především start do zápasu dopadl pro svěřence kouče Marka van Bommela katastrofálně. Sotva arbitr Higler hvízdl do píšťalky na znamení začátku tohoto pikantního souboje, už lovil brankář Zoet míč ze své sítě. Na hranici ofsajdu se uvolnil Van de Beek, z pravé strany poslal přihrávku před bránu, a Dolberg se pak z tutové pozice v koncovce nezmýlil.

Uběhly jen další tři minuty a Dolberg se ocitl v další stoprocentce, neměl ovšem tolik času na zpracování míče, zakončil tedy nešikovně nártem, a střela tudíž zamířila jen mimo. Zhruba až po půlhodině hry zahrozilo PSV, ve 28. minutě musel poprvé zasahovat amsterdamský gólman Onana, nicméně Gakpo na něj svou pravačkou prostě nemohl vyzrát.

Ve 31. minutě se snažil vyrovnávat rovněž Lammers, jenže ten svou šanci zahodil nepřesnou hlavičkou. Stále nebezpečnější byl naopak Ajax, jenž se snažil ve 33. minutě po rychlé akci navýšit náskok zásluhou Desta, avšak Zoet byl proti němu pozorný. V závěru poločasu ještě vypálil Blind, ten ale Zoeta neohrozil, neboť nasměroval svůj pokus vedle.

V 53. minutě se již výběr trenéra Erika ten Haga radoval z druhého gólu, Blindova dělovka zpoza vápna totiž skončila ve vzdálenější šibenici. A protože Malen v 72. minutě odmítl dramatizaci stavu, protože vystřelil jen nad, bylo o vítězi tohoto střetnutí rozhodnuto. Ještě přesně zacílit mohl čtvrthodinu před koncem Dest, trefil však jen tyčku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
johan14

Tak toto si pozriem, prvý zaujímavý zápas leta v ktorom o niečo pôjde. Škoda, že to nikto nedáva, tak len stream.

Reagovat
avicii

Asi by som to aj zapol budu asi aj solídne strelami ci?

Reagovat
smazaný uživatel

dáky link ?

Reagovat
Imago

Zkus tohle, mě to jede...

realstream.cc/en/player/5d3c1d4e5d8fb051592211/13/163/5d3c8350d48b5

Reagovat
montaigne33

Ajax slaví!!! Paráda!!!

Reagovat
Zajda

2:0 pro Ajax, všechno je v Holandsku správně. Gratulace!

Reagovat
johan14

Bol to skvelý zápas a tá atmosféra, tú môže závidieť Ajaxu každý. No a hlavne to bola krásna ukážka ako sa má používať VAR.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Hristo Stoichkov

Paráda . Sergino Dest potěšil, na toho jsem letos vážně zvědavý.

Reagovat
AjaxFans

Zahrál solidně.Sice to chybné spracovani ho stalo žlutou,ale jinak celkové spokojenost

Reagovat
AjaxFans

A abych nezapomněl pochválit i Schuurse.

Reagovat
nani92

na fotke je mladý Kuyt? je toto reálny Dark?

Reagovat
Elliasson

Mladý Kuyt by na sobě nikdy neměl dres Ajaxu.

Reagovat
PP

Udělat z Blinda člena základu tqkového týmu musí umět pouze kouzelník..

Reagovat
Mr.Mike

Do PL mi moc neseděl, ale jinak to neni špatnej hráč

Reagovat
El-Pistolero-68

Vsak je to celkem dulezity hrac pro ne.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak u Tadice taky nikdo nepočítal s tím že v Ajaxu dá za rok dvojnásobek branek jako v PL za tři roky, že.

Reagovat
RadekVonCZE

Btw. Sadílek hrál levého obránce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele