finále
21.04.2024 18:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Oslavy hráčů Feyenoordu (© AFP)

Feyenoord i v deseti těsně udolal Nijmegen a po šesti letech ovládl KNVB Beker

Feyenoord plnil ve finále národního poháru úlohu favorita a tu i navzdory komplikacím v závěru nakonec potvrdil, jelikož na stadionu De Kuip zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0 a to i přes to, že téměř pětadvacet minut dohrával bez vyloučeného Yankuby Minteha. Rotterdamský gigant usedl na trůn v KNVB Beker poprvé od roku 2018 a v této sezoně tak získal alespoň jednu cennou trofej.

NEC tak ani při své páté účasti ve finále neuspělo a opět zůstalo těsně pod vrcholem, za svůj nedělní výkon se přitom rozhodně nemusí stydět. Svěřenci trenéra Rogiera Meijera svého favorizovaného rivala v prvním poločase zaskočili a do vedení se mohli dostat již po necelých osmi odehraných minutách, ale nebezpečnou hlavičku Ogawy bez potíží zneškodnil pozorný brankář Wellenreuther.

Hosté dokonce nečekaně rozvlnili síť po necelé půlhodině hry, ovšem Cheryho zásah přeci jen nebyl uznán kvůli zřetelnému ofsajdu. Domácí po změně stran přidali a houževnatého protivníka začali přehrávat, rozhodující trefu zaznamenali v 59. minutě. O úspěchu rotterdamského týmu rozhodl třiadvacetiletý brazilský křídelník Igor Paixão, jenž se po přihrávce Giméneze opřel do míče z první z deseti metrů a s pomocí pravé tyče pokořil marně se natahujícího gólmana Cillessena.

Feyenoord hrál v následujícím průběhu s velkým elánem, nicméně svou situaci si zkomplikoval v 72. minutě. Minteh ani ne o šedesát sekund dříve nevybíravě došlápl Verdonka a uviděl první žlutou kartu, vzápětí podobným způsobem atakoval Sandlera a po druhé žluté kartě tedy předčasně odešel do útrob stadionu. Hosté však přesilovku nevyužili a až do úplného konce si žádnou gólovou možnost nevypracovali, trofej pro celkového vítěze tak zvedl nad hlavu výběr vedený koučem Arnem Slotem.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele