semifinále - 1. zápasy
17.05.2022 20:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Den Haag zvládl první duel proti FC Eindhovenu, ale jistý postup do závěrečné fáze baráže rozhodně nemá

ADO se po roce stráveném ve druhé lize usilovně snaží vrátit mezi elitní společnost a úvodní duel 2. kola s nevyzpytatelným FC Eindhovenem mu celkem vyšel, i když vzhledem k fantastickému začátku chtěl určitě zvítězit větším než jen jednogólovým rozdílem. Domácí vedli o dvě trefy již po necelé odehrané půlhodině, hosté však zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem snížili na konečných 1:2 z pokutového kopu.

První větší možnost byla k vidění krátce po šesti odehraných minutách a dostali se do ní hosté. Po parádní přihrávce na levou stranu převzal balón Brym a utíkal s ním vstříc k domácí brance, jenomže zcela sám před brankářem Damenem neuspěl a ve stoprocentní možnosti trefil pouze jeho nohy. Neuběhlo však ani dalších devět minut a do vedení se z ničeho nic dostali domácí.

Dhoraso Klas si před hranicí pokutového území krásně vyměnil balón s Thomasem Verheydtem a z patnácti metrů nekompromisně zavěsil k bližší konstrukci kolem bezmocného gólmana Bertramse. Den Haag od tohoto momentu tlačil a snažil se přidat druhou uklidňující trefu, což se mu nakonec povedlo ve 28. minutě. Verheydt po parádním centru Kempera z levého křídla vyskočil nejvýše do vzduchu a z dvanácti metrů rozvlnil síť prudkou hlavičkou s pomocí břevna.

Vzápětí se hra přeci jen vyrovnala a hosté chtěli korigovat stav v poslední minutě úvodního dějství, jenomže tvrdou střelu Joeyho Sleegerse pohotově vyrazil Damen před sebe. Přesně v polovině druhého poločasu byl opět vidět aktivní Brym, jehož projektil směřující k levé tyči zneškodnil domácí strážce. Hosté se přeci jen dočkali snížení v 74. minutě, jelikož zahrávali penaltu po nedovoleném zákroku Matthyse na střídajícího Ogeniu.

K té se následně postavil Sleegers a chladnokrevně se trefil do levého dolního růžku. Ve zbývajícím průběhu se již nic zásadního nestalo a Den Haag tak bude v Eindhovenu v lepší výchozí pozici, na druhou stranu ho jednoduchý úkol vskutku nečeká.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele