Baráž o Primeira Ligu Portugalsko - Baráž o Primeira Ligu

1. zápas
03.06.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Estrely (© twitter.com/cfestrelamadora)

Záchrana Marítima dostala po prohře s Estrelou první trhlinu

Marítimo rozhodně nezažilo povedený prvoligový ročník a příliš mu nevyšel ani vstup do rozhodující baráže, jelikož na Estádio José Gomes s vyzyvatelem z Amadory prohrál nejtěsnějším poměrem 1:2 a vzhledem k průběhu mohlo být z jeho pohledu ještě hůře. Domácí sice drželi míč jen ze čtyřiceti procent, ale na trávníku působili živějším dojmem a nakonec mohli zvítězit i vyšším než jen jednogólovým rozdílem.

Domácí vstoupili do tohoto sobotního duelu naprosto fantasticky a už po třech odehraných minutách skórovali zásluhou Regise Ndoa, který se po přímém volném kopu Jeana Felipeho ocitl zcela osamocen před hranicí brankového území a z otočky propálil naprosto bezmocného brankáře Marcela Carného. Neuběhly ani další tři minuty a svěřenci trenéra Sérgia Vieiry chtěli přidat druhý gól, jenže po rohovém kopu z levé strany odkopával do bezpečí zhruba půl metru před brankovou čarou dobře postavený Paulinho.

Hosté hodlali z ničeho nic vyrovnat krátce po dvaceti odehraných minutách, kdy si na skvělý pas z levého křídla seběhl k zadní tyči André Vidigal, avšak svým prudkým volejem z bezprostřední blízkosti pouze orazítkoval bližší konstrukci. Přesně v polovině úvodního dějství se prosadil domácí obránce Mansur, nicméně jeho úspěšný hlavičkový pokus přeci jen nebyl uznán kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení.

Oba celky pokračovaly ve své aktivitě také po změně stran, ovšem diváci se dalšího gólu ne a ne dočkat. Teprve v 80. minutě se k jejich radosti prosadil aktivní Jean Felipe, když na něj defenzíva CS zcela zapomněla po excelentním centru Guzmána a závěrečná střela zapadla k protější tyči. Marítimo se alespoň vybičovalo k důležitému snížení za dalších sedm minut, jeho naději na udržení místenky v Primeira Lize zvýšil Cláudio Winck pohotovou hlavičkou k levé tyči po skákavém křižném centru Riascosa z pravé strany.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele