čtvrtfinále
09.02.2023 18:30 CET
2 : 5
po prodloužení
(0:1, 2:2)
Stadión:
 

Reportáž

Dvojnásobně oslabená Casa Pia i přes houževnatý výkon podlehla Ncionalu v prodloužení

Lisabonský nováček nejvyšší soutěže letos předvádí skvělé výkony a v tabulce mu patří vynikající páté místo s třiceti body, ovšem nyní ve čtvrtfinále Taca de Portugal doplatil na nedisciplinovanost a kvůli porážce 2:5 v prodloužení byl vyřazen. Již od 17. minuty hrál v deseti a vzápětí prohrával o dva góly, nicméně i přesto stav překvapivě srovnal. Jenže začátkem prodloužení přišel o dalšího vyloučeného hráče a poté již neměl šanci.

Druholigový Nacional se tedy překvapivě probojoval do semifinále a na přelomu dubna a května ho čeká dvojzápas o postup do finále s favorizovanou Bragou. Domácí nezačali vůbec dobře, neboť je krátce po odehrané čtvrthodině potkala velká nepříjemnost. Obránce João Nunes obdržel první žlutou kartu v 6. minutě a za dalších jedenáct minut přistrčil ve slibně se rozvíjející akci rozběhnutého Zé Manuela, rozhodčí Miguel Nogueira mu tak po právu ukázal druhou žlutou a zároveň tedy i červenou kartu.

Hosté dlouho nemohli zužitkovat početní výhodu, do vedení se však přeci jen dočkali těsně před přestávkou. Z dobrých dvaadvaceti metrů totiž napřáhl Luís Esteves a jeho razantní projektil zaplachtil k pravé konstrukci za gólmana Ricarda Batistu. Pak z druhého poločasu neuběhla ani půlminuta a stejný hráč zvýšil náskok CD, jelikož po zpětně nahrávce Witiho napřáhl z hranice šestnáctky a zavěsil přesně k levé tyči.

Domácím se i v deseti podařilo snížit v 53. minutě, když se po křižné přihrávce Somy zjevil před zcela prázdnou brankou Diogo Pinto a tu z bezprostřední blízkosti neminul. Casa Pia nečekaně srovnala čtvrthodiny před koncem základní hrací doby. Do prodloužení poslal zápas Rafael Martins, který po pasu Lucase Soarese zamířil hlavou z osmi metrů k protější tyči.

Povzbuzené AC potkala další rána hned ve druhé minutě prodloužení. Vasco Fernandes ještě v nastavení základní hrací doby obdržel první žlutou kartu a následně v inkriminovaný okamžik zahrál ve vlastní šestnáctce rukou po střele střádajícího Pipeho Gómeze. Po druhé žluté a tedy i červené kartě si Vladan Danilovič postavil balón na penaltový puntík a poslal ho pod pravou šibenici.

O osudu tohoto utkání bylo definitivně rozhodnuto v nastavení první části prodloužení. Po evidentním podražení Beniho na Gustava Silvu se tentokráte odhodlal k penaltě Bruno Gomes a razantní bombu uklidil do levého horního růžku - 2:4. Ve 108. minutě uzavřel gólový účet právě Gustavo po krátkém sólu a přízemní střele doprostřed branky, poté se duel už jen dohrával.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele