čtvrtfinále
29.02.2024 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Evanilson (© AFP)

Dohrávaný pohárový duel pro Porto, po přestávce otočilo vývoj skóre se Santa Clarou

Poslední čtvrtý čtvrtfinalista letošní sezóny Tacy de Portugal se musel rozpoznat až na konci druhého kalendářního měsíce. Původní zápas se totiž nedohrál kvůli nezpůsobilému stavu zeleného pažitu a byl přerušen ve 27. minutě. Následná dohrávka pak vyšla lépe Portu, které nakonec zvládlo lépe druhý poločas. Santa Clara každopádně v prvním dějství dost pozlobila.

Když se zkraje února oba týmy střetly v prvotním termínu, bylo dění na hřišti notně ovlivněno přírodními vlivy. Trávník nasál vodu v průběhu vydatného deště, míč se na hrací ploše choval nečitelně. I přes takové podmínky se ale přece jednou zatřepotala síť, konkrétně ta portská, nicméně trefa Viníciuse Lopese z 19. minuty nemohla platit kvůli ofsajdu. Brazilec si situaci nepohlídal o zhruba jeden a půl metru.

O pár minut později už bylo jasné, že se duel kvůli silně podmáčené hrací ploše dohrát nemůže, a tak ho sudí Gustavo Correia předčasně ukončil. Náhradní termín byl stanovený na poslední únorový den, do té doby se každopádně původní arbitr zranil, takže byl povolaný do akce Cláudio Pereira. A ten sotva pohárové klání znovuzahájil, už se měnilo skóre nečekaně ve prospěch druholigové Santa Clary.

Hra byla navázána tam, kde skončila, tedy u autové čáry v blízkosti brány Porta. Míč ve vápně propadl k Pedrovi Pachecovi, jeho tvrdou střelu brankář Diogo Costa vyrazil jen před sebe a dorážející Rafael Martins následně pohotově zacílil. Z téhle rány se hosté do konce první půle oklepat neuměli, jejich soupeř nakonec udržel těsné vedení. Po změně stran však Dragoes přece zabrali a po obratu vybojovali očekávaný postup.

V 52. minutě Francisco Conceicao prostrčil balón do vápna na Evanilsona a ten, pravděpodobně s tečí bránícího Luíse Rochy, zamířil obloučkem přes gólmana Díaze na vzdálenější tyčku. A v 61. minutě poté, co v pokutovém území nezpracoval merunu Nico González, propálil úspěšně vše, co mu stálo v cestě, Galeno. Vyrovnávat mohl snad jen v 78. minutě Alisson Safira, avšak jeho pokus doskákal jen do brankové konstrukce.

Autor: Patrik Sandev / fcporto.pt, abola.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele