čtvrtfinále
07.02.2024 21:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Sportingu (© AFP)

Sporting proti druholigovému outsiderovi nezaváhal a postoupil do semifinále Taça de Portugal

Lisabonský gigant naplnil papírové předpoklady ve čtvrtfinále národního poháru na půdě podceňovaného týmu UD Leiria a druholigového nováčka letošního ročníku zdolal hladce po výsledku 3:0. V úvodní půlhodině se sice dlouho nemohl prosadit, avšak poté vsítil dva rychlé góly a svůj náskok definitivně pojistil zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Sporting tedy po kolapsu v předcházející sezóně proklouzl po dvou letech mezi čtyřku nejlepších.

Jasný favorit dle očekávání úřadoval na trávníku od úvodního hvizdu a po necelých pěti odehraných minutách mohl vést, jenomže pozdější hrdina Viktor Gyökeres po zpětném centru z levého křídla zakončoval z bezprostřední blízkosti svým stehnem a pouze orazítkoval levou konstrukci. Hosté v nadcházejícím průběhu v žádném případě nepanikařili a důležité první trefy se dočkali krátce po odehrané půlhodině.

Po rohovém kopu v podání Nuna Santose se totiž vyhoupl nejvýše do vzduchu právě aktivní Gyökeres a křižnou hlavičkou k protější tyči pokořil plachtícího polského brankáře Kieszeka. Neuběhlo ani dalších pět minut a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový - tentokráte skóroval Pote, jenž po zpětné nahrávce rozběhnutého Gyökerese do volného prostoru vůbec na nic nečekal a z deset metrů překonal bezmocného Kieszeka razantním přízemním projektilem.

Sporting si po změně stran hlídal dostatečný náskok a svého protivníka téměř k ničemu nepouštěl. Za celých devadesát minut stojí za zmínku jen rána domácího Jaira da Silvy, která minula pravou tyč o několik decimetrů. Sporting uzavřel gólový účet v 74. minutě, svůj druhý zásah v tomto střetnutí přidal Gyökeres. Pětadvacetiletý švédský forvard se v tuto chvíli zjevil ve správnou chvíli na správném místě a propadlý rohový kop Edwardse zblízka dorazil hlavou pod bližší šibenici.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele