6. kolo
19.04.2008 17:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Spartak, Nalčik

Reportáž

Spartak Nalčik - Spartak Moskva 1:2

V duelu dvou Spartaků zvítězil věhlasnější Spartak Moskva nad Spartakem Nalčik 2:1. Za Nalčik otevřel skóre Geterjev, hosté však brankami Majdany a Whellitona otočili vývoj utkání.

Kouč Spartaku Moskva Stanislav Čerčesov udělal několik změn v sestavě, ať už vynuceně nebo kvůli nespokojenosti s výkonností některých hráčů. Trenér Nalčiku Jurij Krasnožan do sestavy nezasahoval, jen brankář Chomič nemohl nastoupit, protože je na hostování ze Spartaku Moskva, který mu dodal do smlouvy, že ve vzájemných duelech nesmí nastoupit.

První poločas těžko nazvat kvalitním. Zejména hosté působili utrápeným dojmem a vepředu se neprosazovali. Nalčik posilnění překvapivým vítězstvím proti CSKA se snažil o aktivní obléhání branky Spartaku, v první patnáctiminutovce měl velkou šanci Gogita Gogua. Moskevský Spartak zahrozil jen střelou Mozarta z velké dálky.

V 40. minutě se fotbalista Nalčik Geterjev napřáhl daleko za hranicí pokutového území a přesnou střelou k tyči poslal Nalčik do zaslouženého vedení 1:0. Hosté dokázali odpovědět o dvě minuty později, Argentinec Maidana zakroutil přímý kop přesně do růžku bezmocného gólmana Radiče. Oba týmy tak šly do kabin za stavu 1:1.

Do druhého dějství vstoupil Nalčik opět aktivně, branku svého soupeře obléhal hlavně díky standardním situacím, které nebezpečně zahrával Gogua. Byl to však Spartak Moskva, kdo přidal druhou branku, osamocený Brazilec Whelliton v 58. minutě skóroval zblízka hlavou. Svěřenci Čerčesova si poté vedení zodpovědně uhlídali. Hostující Spartak vytěžil z minima maximum, vyhrál 2:1, ale výkonem rozhodně nepřesvědčil.

Autor: David Kubáň

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele