6. kolo
25.04.2009 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Dinamo Moskva - Křídla Sovětů Samara 0:1

Útočník Jan Koller rozhodl duel dvou předních týmů ruské ligy Dinama Moskva a Křídel Sovětů Samara. Ve 28. minutě se obrovitý kanonýr napálil odražený míč tak přesně, že gólman Gabulov se v brance moskevského Dinama natahoval marně.

Trenér Dinama Andrej Kobelev, který svého protějška na lavičce Samary Sluckého ještě nikdy neporazil, se musel obejít bez hvězdného útočníka Keržakova, místo něj dostal důvěru Genkov, kterého mohutně podporovali mladíčci Smolov s Kokorinem. Do sestavy hostů se vrátil po zranění Anton Bober.

Oba týmy hrály podle očekávání od úvodních minut ofenzivně, aktivitu však nedokázali vyjádřit gólem. Až ve 28. minutě se k odraženému míči dostal Jan Koller a z šestnácti metrů jej nekompromisně napálil přesně k tyči. Koller potvrdil, že mu proti Dinamu střelecky daří, v minulé sezóně se do jeho sítě trefil dvakrát.

Andrej Kobelev na nepříznivý vývoj reagoval takřka okamžitě, osm minut před koncem prvního dějství stáhl ze hřiště nevýrazného útočníka Genkova, kterého nahradil vytáhlým Dimidkem. Dinamu změny v sestavě prospěly a jen díky Lobosovi, který se vyznamenal po rohovém kopu moskevských, nebylo vyrovnáno.

Samara se druhý poločas ještě více zatáhla do obrany a Dinamo mělo hodně prostoru pro útočení. Z rohového kopu mířil Dimidko nad, gólman Samary Lobos se poté vyznamenal proti střele Australana Wilkshirea. Hosté zahrozili po střele aktivního Kollera, míč si ale cestu mezi tři tyče nenašel. Závěrečný tlak Samara přečkala a minimálně do neděle se bude ohřívat na první místě tabulky ruské ligy.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele