3. kolo
26.03.2010 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Alania Vladikavkaz - Amkar Perm 0:0

Ve Vladikavkazu, kam za Alanií přicestoval Amkar, se zahajovalo třetí kolo ruské nejvyšší soutěže. Leopardi po remíze se Saturnem a porážce od Spartaku Nalčík operovali na 11. příčce s jedním bodem, hráči Permu po porážce s CSKA a vítězství nad Anži byli na 9. místě se třemi body.

Zápas odstartoval velmi opatrně. Vladikavkazci jako domácí měli častěji míč na svých kopačkách. Hosté jako kdyby souhlasili, že budou hrát druhé housle a spokojeně čekali ve středu hřiště a ani se nesnažili o napadání. Ovšem první nebezpečnější situace pocházela právě z kopaček hráčů Amkaru, ale Kušev se zamotal při snaze o průnik do pokutového území. Alania odpověděla ohrožením branky ze standardní situace, Čočijev to zkoušel hlavou, ale i díky dobré práci obránce nedokázal zamířit přesně.

Ještě jeden nebezpečný moment vytvořili domácí v půli prvního poločasu, kdy stříleli na branku Narubina. Ten se s tímto pokusem vypořádal bez vážnějších potíži. Pak Alania jako kdyby ožila. Nizamutdinov málem utekl Popovovi a hrozilo, že půjde sám na brankáře. Jenže střílel z dvaceti metrů a míč prolétl těsně kolem tyče.

Týmy to však neprobudilo, a tak jediným "oživením" se stal nebezpečný faul Kaity, který ve středu hřiště velmi nebezpečně fauloval Sadikova, za což musel předčasně do útrob stadiónu. Za chvíli sudí ukázal žlutou kartu i Sadikovovi a pak za nepovolené zmaření útočné akce obdaroval žlutou kartou Mamaha. Hra začala být čím dál tím nervóznější a méně zajímavou. Pokračoval boj o balón uprostřed zeleného pažitu.

Ve druhém poločase se nic moc nezměnilo, jen iniciativu převzal Amkar, který měl o jednoho hráče v poli navíc. V šedesáté čtvrté minutě dostal na své kopačky míč Novaković, který stál v pokutovém území. Rozhýbal tři protihráče a z nevýhodné pozice se pokusil zakončit. Míč ale chytil připravený Chomič. Následně se do pokutového území z křídelního prostoru dostal Sadikov, obešel obránce, ale střela byla nepřesná. Hráči Permu útočili víc a víc, ale díky brejku málem rozhodla Alania. Kuzněcov se nacházel ve výhodné pozici, obránce však zabránil nebezpečné situaci.

Konec zápasu byl ve znamení ne příliš úspěšných útočných akcí na obě strany. Bylo ovšem vidět, že ani jeden tým se za gólem nijak nežene. Zápas tak skončil nudnou remízou.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru, soccer.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele