5. kolo
11.04.2010 14:15 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Alanija Vladikavkaz - CSKA Moskva 1:3

CSKA bez několika nejlepších hráčů dokázalo ve Vladikavkaze zvítězit nad Alanii. Armějci společně se Zenitem a Spartakem z Nalčiku vytvořili triumvirát vedoucích týmů ruské Premier Ligy s 10 body.

Tým z Vladikavkazu, který byl poskládán v rychlosti, nasbíral v lize pouze dva body díky dvěma remízám se Saturnem a Amkarem. A teprve v pátém kole čekala Alanii opravdová zkouška, příjezd prvního top klubu. Změny pro Leonida Sluckého připravil Ševčuk minimální, na lavičku posadil Kirillova, kterého nahradil Gabulov. Do sestavy se vrátil namísto zraněného Čočijeva Georgij Bazajev.

Hlavním překvapením se stala přítomnost Eldara Nizamutdinova v zahajovací formací domácích. Podle předzápasových informací měl tento hráč zápas vynechat.

Ovšem Sluckij pro Ševčuka připravil opravdové překvapení. Honda a Necid zůstali pouze na lavičce náhradníků. Podle všeho to bylo kvůli únavě obou hráčů. Sergej Ignaševič dokonce vůbec nepřicestoval s týmem. Jelikož je Vasilij Berezutskij zraněný, místo stoperů zaujali Šemberas s Alexejem Berezutským. Místní fanoušci vřele přivítali Alana Dzagojeva, který ze začátku kariéry hrál ve Vladikavkaze.

Už během prvního útoku střílel nebezpečně Bazajev. Chtěl tak naznačit, že domácí budou chtít využit slabší sestavy CSKA. Avšak v 6. minutě Guilherme vybojoval standardní situací a z 18. metrů pálil González. Míč se odrazil od břevna a Guilherme jej dopravil do brány. Zatímco se domácí otřepávali z rychlého gólu, Krasić odcentroval z pravé strany a González nekompromisně zakončil. Gól ale neplatil, podle rozhodčího byl míč na kopačkách srbského hráče za postranní čárou.

Alania se postupně vzpamatovala a začala útočit. Největší šanci měl v 19. minutě Nizamutdinov. Vladikavkazský hráč dostal pas od Bazajeva, bohužel pro Alanii nechal vyniknout Akinfejeva. Během druhého útoku se Nizamutdinov v dobré pozici rozhodl nahrát svému kapitánovi, ale snaha nakonec přišla vniveč.

Když už se domácí chystali na přestávku, armějci vstřelili svůj druhý gól. Krasić dostal pas na pravou stranu, obehrál Chomiče a poslal balón do prázdné brány. Druhý gól byl zároveň druhým ohrožením brány Alanii.

Do druhého poločasu vyběhl namísto Gonzáleze Aldonin a Mamajev se posunul nalevo. A Guilherme opět vybojoval standardní situaci, tentokrát však Dzagojev trefil zeď. Zdálo se, že hosté kontrolují hru, avšak první útok Vladikavkazců v druhé půli vedl ke změně skóre. Georgij Bazajev odcentroval z levé strany a Kuzněcov lehce dopravil míč do brány. Byl to první gól Ukrajince v Premier Lize. Přineslo to vzrušení a oživení do řad domácích. Vzápětí to ale všechno uťal svým rozhodnutím Vjačeslav Popov. Guilherme střílel hlavou, Chomič vyrazil balón na roh a poprvé v zápase zachránil tým. Po rozehrávce arbitr zastavil hru a ukázal na pokutový kop. Gnanou podle něj zahrál rukou. Pro hráče z Burkina Faso to bylo druhé provinění a za druhou žlutou musel obránce opustit hřiště. K puntíku se postavil Dzagojev a proměnil. Ke konci zápasu si ještě zahráli Tomáš Necid a Keisuke Honda.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele