8. kolo
02.05.2010 14:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Alanija Vladikavkaz - Rubin Kazaň 1:1

Zraněními sužovaný Rubin Kazaň si odváží bod za remízu ve Vladikavkazu. Hosty spasil v závěru záložník Alan Kasajev, který těžil z hrubky brankáře Keržakova.

Rubin Kazaň v letošní sezóně trápí rozsáhlá marodka, před utkáním ve Vladikavkazu nemohl trenér Berdyjev počítat s Kalešinem, Rjazancevem, Tekkem, Sibayou, Gökdenizem, Semakem, Bucharovem, Šaronovem a Baljajkinem. Domácí se sice po vítězství v Rostově nevzdálili sestupovým vodám, ale ukázali především skvělou hru a trenér Ševčuk neměl důvod dělat změny v sestavě.

Alanija chtěla využít rozsáhlých ztrát v sestavě Kazaně a na mistra vyrukovala ofenzivním fotbalem. Hned v úvodu se mohl vyznamenat Stojanov, ale míč netrefil podle představ. Ve 12. minutě Stojanov pro změnu asistoval Gabulovovi, mladý kapitán Vladikavkazu mířil těsně nad branku. Zkušnější hosté hru postupem času vyrovnali a vypracovali si také několik zajímavých momentů před brankou domácích.

Uprostřed poločasu převzali iniciativu opět Leopardi a za snahu byli odměněni brankou. Bulhar Stojanov nádhernou střelou z osmnácti metrů překonal brankáře Sergeje Ryžikova. Dění na hřišti se posléze uklidnilo, zdecimovaný Rubin se zmohl jen na nebezpečné zakončení Orechova z trestného kopu.

Během poločasové přestávky kouč Alanije Vladimir Ševčuk vyztužil obranu Mamahem, jeho protějšek Berdyjev stáhl nevýrazného Gorbaněce a nahradil ho útočníkem Portnjaginem, který vytvořil útočnou dvojici s Nasimovem. Ani změna v sestavě Kazani nepomohla k lepšímu výkonu a zadáci Alanije útočné výpady dvojnásobného mistra bez větších problémů hasili. Pouze v 76. minutě jen zázrakem minula branku Alanije střela Kabzeho po centru Ansaldiho.

Nakonec spasil Kazaň brankář Vladikavkazu Michail Keržakov, který pustil lehkou střelu vyslanou Alanem Kasajevem. Hosté dokonce mohli urvat vítězství, ale to už by bylo příliš. "Na dvojnásobného mistra není třeba se motivovat. Samozřejmě, že je remíza s takovým týmem, ale po takovém výkonu jsme měli zvítězit. Ale co se dá dělat, Michail se dopustil chyby, je mladý, není to nic hrozného. Celkově jsem s našim výkonem spokojen," prohlásil pro televizi NTV+ trenér Alanije Vladikavkaz Vladimir Ševčuk.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele