6. kolo
17.04.2010 16:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Alanija Vladikavkaz - Sibir Novosibirsk 2:1

Alanija v druhém poločase zápasu se Sibirem utrhla vítězství v "bitvě outsiderů". Je to zároveň její první vítězství v Premier Lize. Naposledy dokázala Alanija v elitní soutěží zvítězit na podzim roku 2005.

Dnešní vítězství přinesli Alanii dva fotbalisté, kteří střídali- Jurij Kirillov a Alexandr Marenič. Sibir může mrzet to, že nechal soupeře ke konci zápasu hrát a nedokázal si domu odvézt aspoň bod i přes dominanci v dvou třetinách hry.

Během prvních minut získali převahu hosté. Při celkově ne moc pohledné hře lépe kontrolovali míč. Už v druhé minutě Medveděv v dobré pozici netrefil míč. Antipenko už střílel, ale nad branku. Pak Mamah a Kaita ztratili balón, Medveděv se vrhl do útoku a v poslední chvíli Nigerijec odkopl míč na roh.

Domácí se předvedli dalekonosnou střelou Gabulova. Míč proletěl nad břevnem. Z tribun se postupně začal ozývat pískot. Následujícího útoku se diváci dočkali až v 27. minutě. To Georgij Bazajev se protlačil po křídle a přenechal balón mladšímu bratrovi. Ten střelou našel pouze Vychodila. A o chvíli později zachránil svůj tým Chomič, když v rychlém protiútoku vystřelil Čížek. Těsně před přestávkou alanský brankář vykryl střelu Bliznjuka.

Hned po přestávce padl první gól. Alanija střídala a namísto Džambulada Bazajeva vyběhl na trávník Kirillov. Zatímco se domácí domlouvali, kdo kde má hrát, po střele z levého křídla zahrál Čížek a vstřelil tak svůj první gól v Premier Lize. Navíc mohl Čech proměnit následující centr, ale pro tentokrát všichni hráči hostů tento míč proskočili. Sibir pokračoval v odvážné hře a držel balón, jen v 57. minutě domácí provedli první velmi nebezpečný protiútok. Kuzněcov srazil centr Gabulova a jen tak tak se netrefil mezi tyče.

Igor Kriušenko vystřídal. Na poli se objevil Degtjarev, jenž vystřídal Antipenka. Vladimír Ševčuk, naopak, poslal na hřiště útočníka Mareniče. A střídání přeci jen přinesla domácím úspěch. Po křídelním útoku míč získal Kirillov a nekompromisně střílel do branky. Alanija vstřelila gól první střelou na bránu.

Zanedlouho získal Sibir slibnou standardní situaci a Čížek málem trefil vzdálenější roh. Mamah obdržel žlutou kartu za to, že vyskočil dřív, než byla vyslána střela a stál se tak prvním fotbalistou letošní sezóny, jenž bude diskvalifikován za 4 žluté karty. Koncovka byla velmi pohledná. Florescu střílel, ale Solosin střelu pokryl. Oganjan, který byl střídán, utekl obráncům, ale netrefil. V odpověď střílel Mološ, nad. A přece Alanija, která v koncovce přidala na tempu, vstřelila vítězný gól. Mamah odcentroval a osamocený Marenič hlavou dopravil míč do brány.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele