10. kolo
10.05.2010 12:00 CET
5 : 2
(2:2)

Reportáž

Alanija Vladikavkaz - Spartak Moskva 5:2

Vladikavkazská Alanija na domácí půdě porazila moskevský Spartak 5:2. Červenobílí dvakrát vyrovnávali, ale to nestačilo.

Začátek zápasu patřil domácím. Vladikavkazci měli míč častěji na svých kopačkách a už v páté minutě otevřeli skóre. Marenič dostal pas na úrovni šestnáctky a z otočky trefil bránu. Džanajev s touto střelou nemohl nic dělat.

V následujícím útoku hosté vyrovnali. Welliton vtrhl do pokutového území z levé strany a tvrdou ránou srovnal stav. Keržakovovi nezbývalo nic než vytáhnout balón z kasy. A to neměl být konec divácky skvělého začátku. Makejev strhnul Gabulova a Alanija dostala příležitost k exekucí přímého kopu. Marenič poslal míč do šestnáctky, Gabulov unikl Sabitovi a změnil stav na 2:1.

Po akčním začátku se hra trochu uklidnila. Spartak se snažil o kontrolu míče a o vytváření tlaku na Alaniji. Domácí si to nechtěli nechat líbit, navíc když obrana Moskvanů nefungovala nikterak dobře. Ve 30. minutě dokázali hosté vyrovnat. Po rozehrávce rohu se míč odrazil od kolena Floresca a doputoval do brány Keržakova. Několik minut na to hráči Valerije Karpina promrhali šanci na třetí gól. Moskvané provedli rychlý útok, jenž končil střelou Saenka do tyče.

O přestávce oba trenéři provedli střídání. Karpin stáhl Makejeva a pustil Kozlova, na druhé straně Dadu vystřídal Nizamutdinova. O 15 minut později ještě Karpin vystřídal Alexe za Žana. Na hřišti se vedl vyrovnaný souboj, ve které oba týmy měli šanci na úspěch. Lépe se se svými šancemi vypořádali domácí. V 68. minutě si totiž Alanija vybojovala standardí situaci. K míči se postavil Gabulov a ránou ze třiceti metrů zvýšil na 3:2.

Ke konci zápasu spartakovci rezignovali. To v 88. minutě vedlo po skvělé kombinaci čerstvého Chubulova ke gólu na 4:2. V nastaveném čase na konečných 5:2 upravil Dadu. Po pátém gólu v pokutovém území Gnanou fauloval a Welliton měl šanci na druhý gól v jeho podání. Ale Keržakov víc gólu nepustil.

Hlavní trenér Alanije, Vladimír Ševčuk okomentoval hru: "O takovém dárku ke svým narozeninám člověk může jenom snít. Já jsem doufal a věřil ve vítězství, ale tohle jsem neočekával. V prvním poločase jsme byli aktivní. V druhém poločase jsme dobře vystřídali. Vyběhli čerství hráči a potrestali Spartak."

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nevíte proč nehrál Suchý?? jednou nehraje a dostanou bůra

Reagovat
georgeo

alespon si i tak posílil svoji pozici

Reagovat
goodbay

ví, kdy se zranit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele