12. kolo
09.07.2010 16:45 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Alanija Vladikavkaz - Zenit Petrohrad 1:3

Do Vladikavkazu Petrohrad odletěl bez Dannyho, který po mistrovství světa odpočívá. Do kádru se naopak vrátil Srb Lazovič, ale trenér Spalletti ho nechal na lavičce a nasadil mladého Ionova. Trenér Ševčuk se mohl spolehnout na uzdraveného Mašukova, v důsledku čehož dostal mladý kapitán Gabulov v ofenzívě více prostoru.

Nejdříve se zdálo, že bude Vladikavkaz pro Pitěrce nepříjemným soupeřem, hráčům Leopardů se dařilo zastavovat hostující útoky a standardní situace, s přibývajícími minutami ale favorit přesunul blíže k brance Alanije. Poprvé obrana Vladikavkazu kapitulovala už ve 27. minutě, Keržakov si naběhl za obranu domácích, byl sražen nešikovným brankářem Chomičem a nařízenou penaltu proměnil Širokov. To už nebyl na hřišti Aňukov, kterého zranil spoluhráč Malafejev.

Další branka do sítě Leopardů na sebe nenechala dlouho čekat, nový muž na hřišti Lazović zahrál nacvičený signál ze standardky a zakončovatel Bystrov přesně k tyči zvýšil na 2:0. Definitivním K.O. byla pro Alaniji třetí branka, Lazović z úctyhodné vzdálenosti překonal z přímého kopu Chomiče, který ani tentokrát neměl čisté svědomí.

Reakce domácího trenéra Ševčuka na sebe nenechala dlouho čekat, smolař utkání Chomič šel překvapivě ze hřiště dolů a do branky se postavil Michail Keržakov, bratr úspěšnějšího Alexandra působícího na druhé straně barikády.

Před koncem poločasu měla Alanija výhodu přímého kopu z nebezpečné vzdálenosti poté, co Malafejev nesmyslně zahrál rukou vně pokutové území. Brankář Petrohradu mohl být rád, že neuviděl červenou kartu. Na následném přímém kopu si ale napravil reputaci a míč vyrazil.

Do druhého poločasu udělal trenér Ševčuk ještě jednu změnu, nevýrazného Kuzněcova nahradil Daduem. A Vladikavkaz v útoku pookřál, domácí se snažili o čestnou branku a té nakonec docílili. Přibližně deset minut před koncem Ivanov vyhrál vzdušný souboj v šestnáctce Petrohradu a snížil na konečných 1:3.

"První poločas jsme odehráli zdařile, ve kterém jsme rozhodli zápas. Skórovali jsme z penalty a dvou standardních situacích, právě to je ta nejlepší možnost, jak skórovat v současném fotbalu," řekl k utkání Ital na lavičce Zenitu Luciano Spalletti.

Autor: David Kubáň

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele