17. kolo
15.08.2010 15:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Amkar Perm - Alanija Vladikavkaz 1:0

Permský Amkar přetrhl sérií čtyř prohraných zápasů díky gólu Sergeje Volkova, když porazila Alaniji. Permskému klubu se tak podařilo vytvořit tříbodový náskok před Samarou, ovšem boj o přežití v Premier lize tým Rašida Rachimova ještě čeká.

Začátek byl aktivnější ze strany hostů, předvedli několik útoků po stranách, zahráli několik rohových kopů a uklidnili se. Amkaru se v útoku nedařilo prakticky nic, i když domácí museli bodovat naplno. Kušev byl prakticky neviditelný, a tak se spoluhráči snažili hrát na Makiho. V 18. minutě Japonec dokonce vystřelil na bránu, ale z těžké pozice a nepřesně. Postupně Amkar uspal nejen obranu, ale i sebe, takže hosté nemuseli vynakládat moc úsilí, aby převzali taktovku. Alanija předváděla o dost solidnější hru.

A proto první nebezpečnou situaci vytvořili hosté. Tvůrcem byl ve 34. minutě Marenič, který se otočil kolem obránce a vystřelil na vzdálenější tyč. Ševčuk musel ještě v prvním poločase střídat, namísto zraněného Nizamutdinova vyběhl na trávník Bikmajev a Marenič se přesunul do útoku.

Zatímco se hráči Alaniji přeskupovali, provedl Amkar klasický útok po pravé straně a Pilijev spadl v soubojí s Ivanem Ivanovem. Rozhodčí ukázal na penaltu, avšak Kušev příležitosti pohrdl. Emoce ještě nestačily vychladnout a míč po krásné střele Pilijeva skončil v bráně. Gól ovšem nebyl uznán, protože Popov před střelou fauloval.

Druhý poločas začali domácí ve svižném tempu, Kolomejcev trefil z přímého kopu zeď, ale Ševčuk včas vystřídal, když poslal na hřiště Oganjana a tím vyrovnal hru. Oba týmy začaly hrát tvrdě. A opět se trenérovi podařilo střídání. Rachimov pasivního Makiho vystřídal za Volkova, jenž hned vybojoval přímý kop a z osmnáctimetrové vzdálenosti ho i proměnil.

Po inkasované brance se hra Alanije rozladila, i když měli hosté téměř půlhodiny na vyrovnání. A když se snažili hrát na dlouhé nakopávané balóny, usnadňovali tím práci svému soupeři, který se neuzamkl na své polovině. Rachimov dokonce poslal do hry třetího útočníka, Jeana Carlose. A tak dlouho očekávané tři body zůstali v Permi.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele